pcguru-ajanlott2590x150.jpg

A különféle hardverekkel és kiegészítőkkel, avagy gépházakkal, fülesekkel, billentyűzetekkel, egerekkel és mikrofonokkal is foglalkozó, lengyel SPC Gear elég szép felhozatallal rendelkezik, pedig nincs ott a legismertebb márkák között. Hogy kicsit szélesebb közönséghez és nagyobb tömegekhez is eljusson a híre, számos eszközt bemutattunk az elmúlt hónapokban a gyártótól. Előző héten például egy igen minőségi, műbőr helyett remek szövettel ellátott gamer széket és egy padlóvédőt próbáltunk ki, és bizony mind a kettő remekül vizsgázott. De hiába a megbízhatóság és a minőség, 100-120 000 forintja sajnos nem mindenkinek van egy ülőalkalmatosságra. Ám nem kell félni, mert a lengyel cég több árkategóriában is beszállt a ringbe, és bizony az olcsóbb mezőnyben is van egy visszautasíthatatlan ajánlata.   

spc-gear-sr300f-v2-bk-gaming-armchair-pcguru-1.jpg

Az ismert jegyek

A dobozbontás lényegében ezúttal is hasonló eredményekkel jár, mint a korábbi változat esetében, avagy a széket a megszokott módon rakhatjuk össze, ebben pedig egy könnyen értelmezhető és logikusan felvázolt instrukció segíti még az olyan tehetségteleneket is, mint én. Először a kerekeket illesztjük a helyükre, majd jön az ülés és a háttámla összepattintása, hogy végül a karfák is rákerüljenek a megfelelő pontra, majd minden összeálljon, mint két kicsi LEGO. Ha ez megvolt, lényegében majdnem azonos látvány fogadja az érdeklődőt, mint a 600F esetében, de természetesen a látszat csalóka, hiszen számos eltérés található a két típus között.

spc-gear-sr300f-v2-bk-gaming-armchair-pcguru-2.jpg

Mert bár a sportautós dizájn és ergonómia éppen úgy adott, ahogy az elsőre felismerhető logó a megszokott színekkel, markáns eltéréseket is találhatunk. De először nézzük inkább azt, hogy mi a közös jellemző. A súlyhatár ezúttal is 120 kilóban van megszabva, az alatt szabad a pálya, a Class 4-es gázemelő pedig szinte már megszokott dolog. A háttámla ezúttal is 90 és 170 fok között állítható, kedv és igény szerint, a finom szövet mögé rejtett fémszerkezet abszolút kényelmes, amit a plusz fej- és hátpárna is biztosít a hivatalosan 165 és 185 centi közötti felhasználóknak. A már emlegetett szövet egyébként kellemes anyagú, nyáron is jól szolgál, bár természetesen minden luxust nélkülöz.

spc-gear-sr300f-v2-bk-gaming-armchair-pcguru-3.jpg

Ahogy a teljes szék is, elvégre nem is a felső kategóriába készült. A karok például nem forgathatók tetszés szerint, csak a magasságuk variálható, emellett beülve van némi eltérés a 300F és 600F között. Utóbbi értelemszerűen süppedősebb, kényelmesebb érzetet kelt, míg előbbi egyáltalán nem kényelmetlen, de már kevésbé érezhető puhának. Rossznak az ülést semmiképpen sem mondanám benne, az azonban egyértelmű, hogy egy minimális kompromisszumot mindenkinek hoznia kell, aki gamer széket keresve csökkentené a kiadásait. 

spc-gear-sr300f-v2-bk-gaming-armchair-pcguru-4.jpg

Vágó úr, felezzük meg!

De ez a kompromisszum még így is nagyon megéri. Mert bár az SPC Gear csak minimálisan fogta vissza magát, a minőség terén kevésben adta alá, inkább csak kényelmi funkciókat kukázott, a 600F-nek így is közel a felébe kerül a 60 000 forintért már levadászható 300F. Látványában, alapvető tulajdonságaiban és funkcióiban pedig alig különbözik nagyobb testvérétől, így mindenképpen jó minőségű kiegészítőről van szó. Persze, ha valakinek nincs annyira megszabva a témára beáldozható kerete, annak a 600F-et ajánljuk, de akinek jobban át kell gondolnia a költségvetést, annak a 300F is ideális és tartós társ lehet, amihez a Floor Pad ismételten ajánlott kiegészítő.