pcguru-ajanlott2590x150.jpg

A lengyel SPC Gear hardverek és kiegészítők terén idén éppen olyan meglepetést okozott szerkesztőségünknek, mint a Genesis, ráadásul a két gyártó egyaránt szépen ellátott minket a különböző termékekkel, amiknek az általános megítélése minden szerzőnknél pozitívnak bizonyult. Miután pedig a Genesistől már járt nálunk gamer szék, adta magát, hogy a számítógép-házak, headsetek, billentyűzetek és egerek hálójában, azért a kényelmi funkciókat biztosító ülőalkalmatosságokat is kipróbáljuk. Rögtön kettőt, ezek közül érkezik most a külsőre és anyagminőségre is igen látványos SR600F RD! 

spc-gear-sr600f-rd-gaming-armchair-pcguru-1.jpg

Dobozbontás

Ahogyan általában a gamer székek, az SR600F RD is egy szép nagy, nem éppen könnyű (már maga a szék 23 kilós) dobozban érkezik, melyből darabonként bányásszuk elő. A csomagolás különböző részeit érdemes alaposan átnézni az instrukciók miatt, de ha nem találnánk a papírt, akkor a gyártó honlapján is pillanatok alatt rálelhetünk a digitális változatra. Maga a szerelés egyszerű, lényegében a bevált elemeket és mozdulatokat takarja, avagy először a kerekeket tesszük a helyükre, aztán összeállítjuk a testet, a karokat berakjuk a megfelelő helyre, majd az egészet összepattintjuk. Elsőre is el lehet vele boldogulni, akár egyedül is, de ha nem ez a legelső széképítésünk, akkor pláne gyorsan végzünk, annyira egyértelmű minden. És bizony munkánknak gyümölcse is van, nem is akármilyen. 

spc-gear-sr600f-rd-gaming-armchair-pcguru-2.jpg

De sukár vagy!

Ha kész a mű, csak elégedetten végig kell stírölni, és már bele is ugorhatunk, hogy maximális kényelemben legyen részünk. Az SPC Gear kerekes bútora több szempontból is meglepetés. Egyfelől a talán népszerűbb bőrhatású felületet igényes és minőségi szövetre cseréli, ami bár még pont nem prémium kategóriás, de közel van hozzá. Ez azért fontos, mert ez az anyag kevésbé izzadós, sőt jobban elvezeti a nedvességet, illetve ízlés szerint akár mutatósabbnak is mondható. De emellett nehezebb takarítani, viszont legalább strapabíróbb. Emellett elsőre kicsit kevésbé van “süppedős” érzetünk, ami egyébként viszont egy rendkívül kényelmes, de masszívabb/”keményebb” felületet jelent. Plusz a komfortot a memóriahabos párnák biztosítják.

spc-gear-sr600f-rd-gaming-armchair-pcguru-3.jpg

A magasságra 170 és 195 centi közöttieknek és súlyra maximum 120 kilóig ajánlott eszköz nagyon látványos a formáival és fekete-piros színösszeállításával, de igény szerint sima feketében is kérhető. A karok 4D-ben, kedvünk szerint állíthatók, a háttámla 90 és 170 fok között több előre beállított fokozatban, de akár teljesen szabadon is dönthető, avagy mindent megkapunk, ami ezen az áron elképzelhető. És hogy ez az ár mennyi? Nagyjából 100 ezer forint, amiért azonban, ha nem is luxust (az már más árkategória), de maximális kényelmet és komfortot kapunk. Árkategóriájában ez egy nagyon jó, megbízható ajánlat, már csak a két évnyi garanciát fájlaljuk, ami ennyi pénzért nyugodtan lehetne egy kicsit több is. Nem mellesleg a macska is ezt ajánlja, mert amióta a szék össze lett rakva, ha senki nem ül benne, akkor ő fekszik ott teljes nyugalomban... persze összeszőrözi, mint a fene, de erre egy egyszerű terítő is megoldás. Megoldás pedig a kerekek okozta nyomok elkerülésére is van.

spc-gear-floor-pad-120-r-pcguru-1.jpg

Maximális védelem

Ha pedig nemcsak a kényelmünk, de a parketta és szobánk épsége is fontos, akkor ajánlott mindehhez egy Floor Pad 120R padlóvédőt is beszerezni (vagy 90-est), ami 10-12 ezer forintért teljessé teszi az élményt. A székkel innentől nemcsak halkabb a mozgásunk, de a padlót is megóvjuk, az évek során természetes módon kialakuló sérülésektől. A puha anyagra rálépni is jobb, elfojtja a zajokat, óvja környezetünket, egyedül a takarításnál jelenthet hátrányt, mert iszonyatosan meglátszódik rajta minden. Elég rálépni, máris tiszta folt, avagy a tisztaságmániásoknál ez lehet az egyetlen negatívum, amire egy nedves áttörlés persze egyértelmű megoldás. Az SPC Gearre tehát ezúttal sem lehet panasz, avagy ajánlott termékekről van szó, amik árkategóriájukon belül abszolút megérdemlik a figyelmet. Általános otthoni és munkahelyi használatra is javasoltak.