pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az SPC Gear és a Genesis közreműködésével az utóbbi hónapokban több árkategóriában is megleshettük, mit tudnak a különböző, gamernek nevezett ülőalkalmatosságok, amik közül volt, ami minőségében, az általa nyújtott kényelmet tekintve emelkedett ki, míg volt, ami RGB fényeivel hívta fel magára a figyelmet. Sőt, még az alsóbb árkategóriát is kipróbáltuk, ami összességében így is megfelelt az alapvető elvárásoknak, így az SR400F RD most majdnem az utolsó a sorban (Charlie hamarosan bemutat még egy széket), méghozzá ára szerint a középkategóriát jelentve. Lássuk, mit tud ez a nagyjából 75-80 ezer forintért kapható darab.

spc-gear-sr400f-rd-gaming-armchair-pcguru-1.jpg

Csókolom, ez itt a F1!?

Abba most nagyon már nem mennék bele, hogy milyen módon érkezik a csomag és hogy kell szerelni egy széket. Röviden: a doboz nagy és nehéz, a szerelés elsőre talán nem, de a sokadik alkalommal már piszkosul könnyű, lényegében alulról fölfelé haladva állítjuk össze az eszközt. Először a kerekeket csapjuk a helyükre, aztán az ülést és a támlát pattintjuk egybe, majd jöhetnek a karok, az ülés alatt rész és végül a teljes beállítás. Ha mindennel jól haladunk, figyeljük a leírást, kezdőként 1, profiként fél óra alatt simán végzünk, az eredmény pedig mindenképpen egy stabil, strapabíró szék. 

spc-gear-sr400f-rd-gaming-armchair-pcguru-2.jpg

Ami ezúttal is a megszokott piros-fekete dizájnnal érkezett, a csúcson a logóval, a háttámlán, ülésen és a párnán az oldalakon és középen piros csíkokkal, amik miatt tényleg olyan az eredmény, mintha valami nagyon menő sportkocsi vagy versenyautó volánja mögé ülnénk be. Nincsenek fények, nincsenek különleges díszítések vagy összetevők, viszont tényleg nagyon egységes és mutatós a dizájn, ami abszolút a szoba dísze lehet, ha valaki vevő erre a fajta külsőre.

spc-gear-sr400f-rd-gaming-armchair-pcguru-3.jpg

Beülve a komfort megvan, a nagyjából maximum 185 centis és 120 kilós felhasználókra tervezett szék támlája 170 fokban dönthető, karfája állítható, légáteresztő szövetanyaga jó minőségű, kellően lélegzik mellette a bőrünk, illetve a memóriahabos párnák is eleget tesznek a legjobb élményért. A 20 kilós szék könnyen mozgatható, gurítható, ha esetleg a szoba/lakás/iroda változó területein lennénk, így minden szempontból praktikus darab, amiért még a havi bérünk nagyobb részétől sem kell búcsút vennünk.

spc-gear-sr400f-rd-gaming-armchair-pcguru-5.jpg

Kevéske kompromisszum

Nos, mindent összevetve az SR400F RD otthoni és irodai használatra egyaránt megfelelő, remek anyagokból készült, kényelmes, ergonómiailag is rendben van, illetve a komolyabb igénybevételre is felkészítették. Nem mellesleg egészen látványos, avagy külsőre is tökéletes darab, amiért még a pénztárcánk mélyére sem kell nyúlnunk. Ami nem tetszik, az nagyjából a kar mozgatása, ami nagyon érzékeny, és már ha határozottabban megfogom, csúszik is egy beállítással odébb, ami persze kiküszöbölhető, de azért mégis jobb, ha egy gombnyomással tudom variálni a kartámasz magasságát, mélységét vagy helyét. Ez azonban lényegében apróság, és bár az SPC Gear széke nem az olcsóbb kategóriához tartozik, meg sem közelíti az igazán komoly gamer darabokét, amik mellett viszont jó kis alternatíva lehet, ha valaki nem engedheti meg magának a 100+ ezres változatokat.