pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Annyi játék céljára készült egér van már forgalomban, hogy alapos összehasonlító elemzésre van szüksége mindenkinek, aki egy FPS-hez vagy online játékra keres eszközt. Az elmúlt hónapokban mi is több gyártó különböző egereit (pl. Cooler Master, Patriot, Genesis) bemutattuk már nektek, most pedig az SPC Gear (avagy a SilentiumPC tertvérmárkája) juttatta el hozzánk legújabb fejlesztését, az SPC Gear GEM Plus nevet kapott cincogiját.

Dobozba zárt rágcsáló

Üdítő látni, hogy a lengyel cég nem ragaszkodik a hagyományos papírcsomagoláshoz. Ehelyett a rágcsáló egy műanyagdobozban pihen, egészen a használatba vételig, ami egyedi ízt, külcsínt kölcsönöz a GEM Plusnak. Kétoldalt szorosan lezárható, így a szállítása is biztonságos. A GEM Plus mellett némi papír és pár matrica található.

Az egér egyébként hagyományos kinézetet kapott, egyértelműen jobbkezes használatra tervezték a mérnökök. Nincs levehető hátlapja, 12 gombja, nem változtatható a súlya: az mindösszesen 67 gramm. Kialakítása egyébként kényelmes, két oldala mintázott, ami az egér fogását is megkönnyíti, hat programozható gombbal, és három helyen (görgőnél/logónál/alul-hátul félkörívben) RGB világítással rendelkezik. Szép, de nem feltűnő, éjszakai játéknál nem fogja zavarni a szemet.

A GEM Plus egér különlegessége a PixArt PMW3370 nevet kapott szenzor, mely lehetővé teszi a nagyon gyors egérmozgást. Egy CoD: WWII-t kipróbálva valóban érezhető volt, hogy ez nemcsak marketing blabla, az igazán profi esportolók pedig még az extrém 10,16 m/sec eredményt is elérhetik, ami lehetővé teszi az eseményekre történő nagyon gyors reagálást. Az egér a LOD technológiával azt is képes regisztrálni, ha felemelik, de csak nagyon kicsi (1-2 mm) távolságban.

Az eszköz programozását, beállítását egy nagyon kellemes, az opciókat lapokra osztott szoftver teszi lehetővé. Itt állítható a DPI (az extrém alacsony 50-től egészen 19 000-ig), itt lehet a gombokra különböző funkciókat beállítani, makrókat elmenteni, az egér világítását változtatni, melyet az átlagosnál több módon lehet beállítani.

Közép-európai szakértelem

Az SPC Gear GEM Plus egy nagyon jól használható, kényelmes egér lett, mely a fentieken túl is rendelkezik még néhány extrával. Ilyenek például a 80 millió kattintásra tervezett, Kailh GM 8.0 mikrokapcsolóval ellátott gombok, illetve ilyen a paracord jellegű, puha, de tartós kábelborítás. Az SPC Gear Gem Plus egér 45 eurós áron (nagyjából 15-16 000 ezer forintért) vásárolható meg. Ezt az árat a GEM Plus maximálisan megéri, egyben örvendetes látni, hogy egyre több elérhető árú, de kellemes tudással rendelkező gamer periféria kerül a boltokba, főleg a Közép-európai régióból. Ezért pedig csak hálásak lehetünk.

Frissítés: az egér minél felhasználóbarátabb használatához szeptember elején új firmware érkezett, ami új funkciókat is elérhetővé tesz.