Reggel mi is megírtuk, hogy a The Division 2 kreatív direktora, Julian Gerighty az este folyamán kisebb ámokfutásba kezdett, és először Twitteren írta meg, hogy új Splinter Cell játékon dolgozik a Far Cry és a For Honor rendezőivel, majd a profilképét és a borítóját is lecserélte Sam Fischer képére – amit aztán később újra leváltott.

Nem sokkal később a Ubisoft PR főnöke szólt rá Gerighty-re, hogy kapcsolja ki a telefonját, amire az úriember csak annyit felelt: „ne mondd meg, hogy mit csináljak.” Hogy mi volt ez, azon törhettük a fejünket. A Twitterre feltett képek alapján Gerighty és társasága talán az italozás hevében szivárogtatott, de az sem kizárható, hogy mindez egy tervezett marketinghúzás.

Akárhogy is, a Ubisoft hivatalosan is reagált a dologra: „Julian nyilvánvalóan viccelt, ahogy ő szokott. Úgy tűnik, a kreatív direktorunk jól érzi magát. Jelenleg nincs semmiféle bejelentenivalónk.”

A megfogalmazás alapján én hajlok arra, hogy ez nem marketinghúzás volt, hanem Gerighty a jól sikerült éjszaka folyamán elszólta magát Twitteren. Egyrészt, a Ubisoft csak annyit írt, hogy nincs bejelentenivalójuk, ami így, az E3 2019 közeledtével nem meglepő. Meg talán nem is így akarnák bejelenteni. Másrészt, már több alkalommal is hallhattunk az új Splinter Cellről pletykákat, nem is olyan régen például a Ubisoft elnöke, Yves Guillemot utalt a játékra.

Akárhogy is, lehetséges, hogy Julian Gerighty feje ma nem csak a másnaposság miatt fog fájni.