Good Old Games - régi játékok olcsónA Good Old Games szeptemberben indul útjára, és a Valve Steamjéhez hasonlóan itt is letöltés útján juthatunk hozzá az áhított játékhoz. A CD Projekt számos kiadóval folytat tárgyalást, de már az Interplay és a Codemasters aláírta a megállapodást, így az indulás napján már tölthetjük is a Fallout első részét, vagy éppen a Colin McRae Rally 2-t.

Az árak igazán kedvezően alakultak, 6 vagy 10 dollárba fognak kerülni a klasszikusok, és nem elhanyagolható az sem, hogy teljesen DRM-mentesek lesznek. Ez azt jelenti, hogy a megvásárolt játék teljesen a mi tulajdonunkban van, vásárlás után akár többször is letölthetjük, és korlátlan mennyiségű számítógépre installálhatjuk. Nem kell vesződnünk különböző másolásvédelmekkel sem.

A CD Projekt belsős programozócsapatának hála az összes játék zökkenőmentesen fog futni mind Windows XP-n és Vistán egyaránt. Bónusztartalmak is lesznek egy-egy letöltött játék után, háttérképeket, zenéket, sőt még az eredeti kézikönyvet is megkaphatjuk.

Egy online közösség is ki lesz építve, ahol mások értékelését olvashatjuk az adott játékokról, és a fórumokban egymásnak segíthetünk, ha elakadtunk volna valahol.
A bétatesztelésre, ami augusztusban kezdődik, máris lehet jelentkezni, ide kattintva.

Ez egy nagyon jól hangzó ajánlat (talán már kicsit túlságosan is jól hangzik), és személy szerint én ebben látom a PC játékok jövőjét, tehát az olcsó és legális letöltésekben. Na persze nem azt mondom, hogy a megjelenés után minden játék 10 dolcsiba kerüljön, de egy 30-35 dolláros árcédulát el tudnék viselni, a forgalmazóknak meg nem kéne a cédék és borítók gyártási költségét és a szállítást fizetni.

Ha a Good Old Gamesnek sikerülne megszerezni a Psychonautsot, vagy esetleg a Fable első részét, még lehet, hogy én is a vásárlójuk lennék.