A Petroglyph éveken át dolgozott a remeknek tűnő, de sajnos elhalt End of Nations MMORTS-en, most pedig újabb játékot jelentett be a stúdió, ami talán már tényleg elkészül. A Grey Goo furcsa címe egy potenciális világvége eseményre utal, miszerint az emberiség könnyen elhozhatja az apokalipszist, ha túl sokat játszadozik a nanotechnológiával, és szép lassan robottá változtatja magát.

A Grey Goo története szerint pontosan ez vár ránk a jövőben: a sok nanolöttytől mutánssá alakult emberek háborúba bonyolódnak a még hús-vér rokonaikkal, és ha mindez nem lenne elég baj, egy bétának nevezett idegen faj, valamint az erőforrásokban gazdag "kilencedik bolygó" is belekeveredik a konfliktusba. A teljes történetet egyelőre homály fedi, mivel viszont várható epizódikus kampány, ez annyira nem nagy baj, ráér a játék kifejteni az eseményeket.

Sokkal fontosabb lesz a multiplayer, ami a három eltérő frakció révén (emberek, goo és béta) StarCrafthoz hasonló változatosságot sejtet. Az egykori Westwood-fejlesztőkből álló csapat ráadásul egy csomó dolgot átörökített a Grey Gooba az End of Nationsből. Többek között a menedzselés teljes leépítését és a stratégia fontosságát -- igaz, az End of Nationsszel ellentétben a Grey Goo klasszikus RTS, azaz kerül bele bázisépítés is, mi több, kiemelten fontos lesz az épületek felhúzása. (Menedzselés alatt egyébként az egységek gyártását és a fejlesztést értik a fejlesztők, szóval lehet, hogy magától termelődnek majd a bakák.)

A Grey Goo látványos 3D-s grafikát kap, és valamikor 2014 végén jelenik meg PC-re. Alant az első kedvcsináló videót csodálhatjátok meg, de vannak hivatalos játékképek és művészi munkák is.

)