Szóval a két úriembernek egy sokáig tartó levelezés során sikerült elhitetni az ügyfélszolgálatosokkal, hogy ők megszerezték egy kalózhálózatról a GTA IV PC-re szánt demóját. Arra ment ki a játék, hogy vajon felülnek-e a trükknek a 2K Gamesnél, és elmondanak-e valami hasznosat. A válasz: igen! A következő üzenetet kapták:

„A GTA IV PC-s verziójának még nem jelentették be a megjelenését, és még mindig fejlesztés alatt áll, szóval még nem lehet beszerezni egy weboldalról sem.”

Az ominózus üzenet után még nem állt le a beszélgetés. Egy új ügyfélszolgálatossal vették fel a kapcsolatot, aki már nem volt ennyire átverhető. Tőle ezt az üzenetet kapták:

„Nem tudjuk, hogy a játék PC-s verziója be lesz-e jelentve, mi csak ügyfélszolgálatosok vagyunk, velünk nem közölnek erre vonatkozó információkat.”

Ezzel zárult a nagyjából egy hétig tartó e-mailezés, és újabb pletykával lettünk gazdagabbak. A kérdés adott, vajon az ügyfélszolgálat kikotyogta a PC-s verziót, vagy csak ők is szórakoztak egy kicsit? Ne felejtsük, hogy áprilisban még arról szóltak a hírek, hogy európai boltok szerint a PC-s GTA IV idén októberben fog megjelenni, ezt viszont a Rockstar rejtélyesen nem kommentálta.