A Take-Two Interactive közzétette a 2016-os fiskális esztendőre és az utolsó pénzügyi negyedévre vonatkozó üzleti jelentését, és annak ellenére, hogy a cég zárt már jobb eredménnyel is (az előző pénzügyi évhez képest több mint 100 millió dollárral kevesebb volt az árbevétel, csekély 1,561 milliárd dollár), a GTA 5 továbbra is elképesztően teljesít.

A Rockstar akciójátékát ugyanis töretlen lelkesedéssel keresik a felhasználók, így az utolsó három hónapban is 5 millió példányt rendeltek belőle a viszonteladók, ami nemhogy egy 2013-as címtől, de egy frissiben megjelent AAA alkotástól is remek eredmény volna. Ezzel a GTA 5-ből immár több mint 65 millió darabot szállíttatott le a Take-Two világszerte, ami persze nem jelenti azt, hogy az összes példány el is fogyott, de amilyen ütemben kérik az utánpótlást a kiskerekedők, nem valószínű, hogy túl sok a porosodna a raktárakban és a boltok polcain.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Mindez azt jelenti, hogy a GTA-sorozat epizódjaiból összesen több mint 230 millió példány került az üzletekbe eddig, már ha a tavaly augusztusi eredményekhez csak a GTA 5 azóta mutatott teljesítményét adjuk hozzá. Lenyűgöző, mit ne mondjunk.

Ennek fényében nem meglepő az sem, hogy a Take-Two legjövedelmezőbb online bevételi forrása a Grand Theft Auto Online volt, és ugyan pontos számokat ennek kapcsán nem osztott meg a kiadóóriás, de nem régiben elárulta, hogy csak a játék mikrotranzakciós rendszerén keresztül 500 millió dollár folyt be a kasszába eddig.