Sokkal később játszhatunk a GTA 6-tal, mint gondoltuk volna -- már ha hihetünk azoknak a forrásoknak, amelyek egy PS5-ös és újgenerációs xboxos megjelenést emlegetnek. Bizony, a Rockstar Games úgy ahogy van, kihagyná a most kapható konzolokat a fejlesztésből, és rögtön a nextgen masinákra fókuszálna.

Az érvek úgy szólnak, hogy Leslie Benzies kiszállása a Rockstar Gamesből távolabbra tolta a játék 2016 végére tervezett bejelentését, és mivel 2018-19 körül már sokan az új konzolok befutására számítanak, a cégnél úgy döntöttek, inkább a GTA Online életbentartásával és pár testvérprojekttel foglalkoznak, a GTA 6-ot a mostaniaknál sokkal erősebb hardverekre bízzák.

Mivel azonban a PS5 és a következő Xbox legalább egy évvel a megjelenésük után érhet el annyi emberhez, hogy megérje exkluzívan fejleszteni rájuk, a GTA 6 is csak valamikor 2020-ban érkezhet meg. Ez azt jelentené, hogy összesen 7 esztendő választaná el a még most is vagyonokat termelő ötödik epizódtól.

Az információkat természetesen nem erősítette meg a Rockstar Games, így végül is a játékosoktól függ, hisznek-e a mindenféle álneveken szivárogtató személyeknek vagy sem. Az új konzolok viszont egyáltalán nem tűnnek olyan váratlannak, mint elsőre gondolnánk: a PS4 és az Xbox One idén már háromévesek lesznek.

gta6illusztracio.jpg