• Probléma a GTA 5 PC-s verziójával
  • Ha ékezeteket vagy más, nem szokványos karaktert tartalmaz a Windows felhasználónevünk, nem indul a játék
  • A Rockstar már dolgozik a problémán
  • Addig egy másik adminprofilt kell létrehozni
  • GTA 5 kibeszélő

Ma hajnalban játékosok egy egész hada indította el boldogan a GTA 5 PC-s változatát, ám néhányan kellemetlen meglepetésben részesültek: a játék egyszerűen nem indul el. Nos, a probléma az, hogy a Windows felhasználónév hibás, mármint abban az értelemben hibás, hogy olyan karaktert tartalmaz, ami nem elfogadott. A játék csak az ékezet nélküli latin ábécé kis és nagy betűit, illetve számokat fogad el, semmi mást. Ha nem így szerepel a nevünk, akkor az indításnál a „The Rockstar update service is unavailable (code 1)” hibával találjuk szembe magunkat.

Természetesen van megoldás, mégha a hivatalos javításra várni is kell egy kicsit. A Rockstar közlése szerint amíg meg nem érkezik a patch, egy másik, ékezetektől mentes, a játék által elfogadható adminfiókot kell készítenünk a számítógépünkön, majd ezzel bejelentkezve zavartalanul játszhatunk. Új fiók létrehozásában a Microsoft hivatalos oldala segít: Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1.

Kis kiegészítés: nem mindig a fent említett hibaüzenet jelenik meg, előfordul, hogy a játék csak simán nem frissül, vagy folyamatosan tölt. Szóval tessék szépen új fiókokat létrehoni!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!