A ma kiadott sajtóközleményben a Microsoft büszkén jelentette be, hogy így a Games for Windows márka második születésnapjához közeledve, a GTA 4 multiplayer szekciója csak a cég LIVE rendszerén keresztül lesz elérhető. Ezzel Niko is csatlakozik ahhoz a több mint 85 játékhoz, ami a rendszeren jelenleg elérhető.

„Elképesztően büszkék vagyunk a mély és átalakítható multiplayer élményre, amit a Grand Theft Auto IV nyújt a játékosoknak. Ahogy egyre közeledünk a PC-s megjelenéshez, a Games for Windows – LIVE lehetővé teszi számunkra, hogy a konzolos multiplayer élményt elhozzuk a személyi számítógépekre is. A szolgáltatás illik a platformhoz, és bízunk abban, hogy egy erős online közösség jön majd létre a GTA IV körül.” - Sam Houser, a Rockstar Games alapítója.

Várhatólag mire novemberben megjelenik a játék, számos frissítés érkezik a rendszerhez, és még azt is megkockáztatom, hogy a mindeddig név nélküli PC-s piactér is beépítésre kerül.

Továbbá a sajtóközleményből az is kiderült, hogy a Fallout 3, a Warhammer 40,000: Dawn of War II, és a James Bond: Quantum of Solace is kihasználja majd a Games for Windows – LIVE lehetőségeit.