Azt hiszem, az összes felsorolt érvnek köze van ahhoz, hogy manapság egy emberként várja mindenki a következő GTA epizódot. Lássuk be: bizony nem sok játékot tudnánk mondani, amely évek óta a toplisták élén pihen hosszabb ideig, holott egy csöpp online móka sincs benne. Az újrajátszhatósági rátája mégis az egeket veri, s kétségtelenül nagy köze van ehhez a fő- és mellékküldetéseknek, az apróbb beépített minimisszióknak és az egész helyzetnek, hogy egy nagy városban tevékenykedünk szabadon, mint a madár.

A Rockstar csapata hamarosan a Grand Theft Auto IV-gyel kíván újabb csapást intézni az idegrendszerünk ellen, de előtte az IGN még sikeresen lecsapott egy kis ízletes információra, mely a főbb karakterekről nyújt némi érdekességet. Lentebb az öt kirívó fontosságú egyed.

(A karakterek egyébként mind bemutatkoztak egy - Roman több - villanás erejéig a legutóbbi GTA IV trailerben!)

Brucie - Egy tipikus izomagy, aki naphosszat az edzőteremben villog, s építi a testét. Drága kocsikban feszít, a legjobb csajokkal alszik, a hiphop stílust vette fel, így elengedhetetlen számára a minél több ékszer hordása. Szereti megmutatni mindenki előtt, hogy honnan jutott fel a csúcsra, s közben szteroidokkal tömi a szervezetét.

Elizabeta - Már tíz esztendeje sikeres Bohani drogdíler, aki az üzleti életben mindig a helyes döntéseket hozta. Minden lépésénél a megfelelő embereket fizette le vagy ölette meg. Az egyre gyakoribb rendőri nyomozások nagyban megrengethetik a saját pozícióját, s ezzel ő is tisztában van. Mostanában gyakran lövi be magát drogokkal, így időnként különböző képzelgései vannak, valamint kezd eluralkodni rajta a paranoia.

Manny
- Érdekes egyéniség, eleinte erőszakos gengszter volt, de mára már kemény rapperé alakult át (micsoda átalakulás, nemde?). A graffitit, hiphopot és breakdance-t tiszteli, azonban jelenleg legnagyobb küldetésének azt tartja, hogy megtisztítsa az utcákat a merő mocsoktól. Mellesleg az önjelölt pásztor saját naplót is vezet az efféle cselekedeteiről.

Roman - Talán a Nicóhoz legközelebb álló egyén, hiszen a főhős unokabátyjáról van szó. Jó maga azt vallja, hogy imádja a tuningolt járgányokat, a luxuslakosztályokat és a nőket. A keserű valóság azonban az, hogy egy taxiállomást vezet, s nőügyei kimerülnek abban, hogy Mallorie nevű barátnőjével állandóan veszekszik.

Vlad - Első látásra egy erőteljes és nagy hatalom birtokában levő orosz vezetőnek tűnik, s ezt is vallja magáról. Hiszi, hogy övé az egész Hove-part és ő a Broker legnagyobb gengsztere. A valóság azonban az, hogy egy pitiáner orosz bűnözőről van szó, aki a felette álló maffiavezérek kegyeit keresi állandóan. Kisebb üzleteket bonyolít le, de persze a szája nagyobb dolgokat fest le.