Igen, csalódás, mert a GTA IV PC-s átirata messze nem lett tökéletes. Először is iszonyatosan bonyolult násztáncot igényel az elindítása, regisztrálni kell magunkat kétféle helyre is, mindenféle klienseket kell telepíteni, átesni több online ellenőrzésen, imádkozni,hogy a SecuROM mindent rendben találjon -- épp csak a hátsónkba nem világítanak bele, de talán már az sincs messze...

És ha végre hajlandó elindulni a játék, akkor jön csak a feketeleves... Ennek a verziónak ugyanis tényleg iszonyatos a gépigénye! Online szerkesztőségünkből ketten is kipróbáltuk, kétféle vason, és bizony jól kijött a különbség.

Darths masináján (AMD Athlon 3800+ / 2,4 GHz, 3 GB RAM, Asus GF 9600GT 512MB VRAM), 1024-ben is diavetítés zajlik. Kiszenvedett magából pár 1440x900-as képet, amit megtaláltok a galériában, ám ahogy a blogjában olvashatjátok, sírásra görbült a szája.

Az én, fogjuk rá, korszerű gépemen (Core2Duo 3,16 GHz, 4 GB RAM, Gigabyte HD 4850 GV-R485MC-1GH /Ati 4850, 1GB VRAM/), 1680x1050-ben, High beállításokkal 35 fps-sel fut, igaz, élsimítás nincs, ilyen opciót nem is találtam a menüben, talán driverből lehet majd valamit bütykölni. Viszont tény, hogy még „recésen” is brutálisan néz ki a drága.

Aki tehát kíváncsi gyorsértékeléseinkre és egyéb GTA IV kalandjaikra, keresse fel blogjainkat, ahol megtalálja mindkét beszámolót.

Darths diavetítős naplója »


]{redenc sírva vigadós bejegyzése »