Eljött végre a várva várt pillanat a tősgyökeres PC-s játékosok számára. Sam Houser, a Rockstar alapítója kiállt a pódiumra, és világgá kürtölte az örömhírt: a GTA IV november 21-én megérkezik kedvenc platformunkra (a tengerentúlon pár nappal előbb, 18-án)! Nincs több pletyka, nincs több találgatás, Nikóval még karácsony előtt játszhat minden rajongó egy megfelelő konfiguráción. Apropó gépigény. Erről sajnos még nincs semmi hírünk, de nyilván szükség lesz egy izmos gépre, hogy minden flottul működjön -- azt viszont elárulták, hogy igyekeztek a lehető legjobban optimalizálni a program igényeit.

Amit még tudunk, hogy a PC-s verzió kibővített többjátékos lehetőségekkel fog bírni, úgyhogy lassan el lehet kezdeni eltávolítani a Multi Theft Auto modokat, hiszen minőségi online mókát kapunk az átirathoz!

Végül pedig jöjjön egy rajongói alkotás, méghozzá Zeroo93-tól, innen a PGO-ról, aki ennek örömére készített egy meglehetősen ügyes videót, fogadjátok szeretettel:





Kiegészítés: A GTA 4 hivatalos oldalán feltűnt a Games for Windows Live logó, ez önmagában nem nagy hír, főleg miután hivatalossá vált a PC-s átirat, annál inkább érdekes viszont a végén a Live szócska. Ez pletykákat indított, hogy az Xbox-os tulajokkal is vívhatunk izgalmas multicsatákat.

A másik dolog, hogy a GTA-hoz érkező letölthető tartalmat eltolták 2009 első negyedévére, jóval a port érkezése utánra. Tehát még az is lehet, hogy mi, PC-sek megkapjuk ezt a DLC-t, vagy már alapból beépítve a játékba, vagy ingyenes letöltés formájában, á la Mass Effect. (Obo)



A német pcgames portál szerint ezek az első képek a GTA negyedik részének PC-s verziójából. Ha igazuk van, akkor nagy különbséget nem látni a konzolos és a PC-s verzió között, ami nagyon jó.(Obo)

GTA IV PC-RE, HIVATALOSAN!GTA IV PC-RE, HIVATALOSAN!GTA IV PC-RE, HIVATALOSAN!

GTA IV PC-RE, HIVATALOSAN!GTA IV PC-RE, HIVATALOSAN!