Mindenek előtt leszögezték, hogy a GTA 5 többjátékos módjában, az önálló névvel bíró GTA Online-ban elhelyezett mikrotranzakciótól nem kell félni, nem erőltetik rá a játékosokra és az egyensúlyt sem fogja felborítani. Ha valaki elég Reputation pontot, valamint játékbeli pénzt szed össze az egy- és többjátékos módok alatti fő- és mellékküldetések során, anélkül megszerezhet bármit, hogy egy fillérnyi valódi pénzt elköltene.

Kiderült, hogy az alapjáték története előtt játszódó GTA Online-ban személyre szabhatjuk a karakterünket, a külsőségektől az életstílusán át egészen a rokoni kapcsolatokig. Lopni viszont nem tudnak egymástól a játékosok, úgyhogy garázsunk kincseit nem kell féltenünk. Amennyiben két játékos ugyanazt a házat birtokolja, egyszerűen saját, egymástól független tartalmakat kapnak.

Az is megerősítést nyert, hogy a Rockstar a megjelenés után sem hagy fel a játék bővítésével, például őszre tervezik a Content Creator kiadását, amellyel a rajongók saját tartalmakat készíthetnek a GTA Online-hoz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!