• Beperelték a Vice City egyik karaktere miatt a Rockstart
  • Állítólag jogtalanul használták az egyik tévés személyiséget
  • A szóban forgó személyiség Youree Dell Harris, azaz Miss Cleo
  • Aki maga szólaltatta meg a pert kiváltó Auntie Pouletet a Vice City-ben

A GTA-t perelni nagy divat, legutóbb például Lindsay Lohan és a Maffiózófeleségek sztárja, Karen Gravano hódolt ennek a hóbortnak, de előbbi végül elbukta a pert. Ám ehhez hozzá vagyunk szokva, szinte velejárója egy új GTA résznek, hogy egy híresség vagy egy szervezet nekiesik, mert ugye a Rockstar vagy személyiséget lop, vagy gyermekeket ront meg, vagy a sátánnal kokettál. Ürügy mindig van.

Az viszont már meglepő, hogy egy amerikai ezoterikus tévétársaság, a Psychic Readers Network az idén tizenötödik születésnapját ünneplő Vice City miatt perelte be a Rockstart. Hogy miért? Ha még emlékeztek, Little Haitiiben él egy asszonyság, akit csak Auntie Pouletnek hívnak (lent a videóval feleleveníthetitek az emlékeket). Nos, a csatorna szerint ezt a karaktert az ő húzónevükről, Youree Dell Harrisről mintázták, aki a tévében Miss Cleo néven fut.

A poén az, hogy nem is alaptalan a vád, mert Auntie Poulet hangját a 2016-ban elhunyt Miss Cleo adta. Ennek ellenére a Rockstar nevetségesnek tartja a csatorna követeléseit, szerintük csak hasznot akarnak húzni a Vice City-ből. A csatorna ráadásul nem is először használja fel Miss Cleót, még 2015-ben egy francia reklámot vetetett le a műsorról, amelyben szintén szerepelt az említett hölgy.

miss-cleo.jpg