A BioShock messze az egyik legjobb shooterként van elkönyvelve immár tíz éve és rengeteg elismerést zsebelt be hihetetlen világa, a víz alatti város, Rapture bukott utópiája, politikai és rendkívül intelligens története miatt. Egy BioShock filmről többször volt már szó, többször is eljutott már az előkészületekig, de mindig történt valami, amitől padlót fogott a projekt.

"Ha videojátékból kellene filmet csinálni én a BioSchockot nézném meg. Szeretnék filmet csinálni belőle. Gore Verbinski is így volt vele és ő tökéletes lett volna erre." -- írta az 53 éves rendező, majd kifejtette miért is szereti a videojátékokat: "A jó játékok teljesen máshogy mesélnek el egy-egy történetet, más szintaxisban és más narratívával egy filmhez vagy egy sorozathoz képest. Nagyon hasznosak, így sokkal gyorsab felfogású történetmesélővé tettek engem... A játékok jövője egyértelműen a történetmesélésen fog múlni."

Del Toro elkötelezett a videojátékok iránt, eddig két kisérlete is volt, hogy valamilyen formában életre hívjon párat. 2012-ben egy horror játékot támogatott, ami Insane címen futott, de a THQ bedőlése miatt le kellett állítani a projektet. 2014-ben a Konami meglepte a világot egy játszható kedvcsinálóval, ami egy hihetetlen és rövid kis előzetese volt a készülő Silent Hill rebootnak, a Silent Hillsnek. Ezen a projekten Del Toro közösen dolgozott Kodzsima Hideoval, a Metal Gear Solid széria atyjával. Del Toro azóta beszállt a Konami-Kodzsima perpatvar után alakult Kojima Productions által fejlesztett Death Stranding című játékba, amiről ugyan keveset tudunk, de a rendező valószínűleg "csak" egy szereplőt fog benne alakítani.

A rendező ugyanakkor elismerte, hogy a játékok nagy része nem lenne alkalmas egy filmes adaptációra.
"Egy ilyesfajta filmnek teljesen eltérő narratív formája van. Évtizedeken keresztül mintha átok ült volna a műfajon, ami nem engedte megvalósítani az effajta alkotásokat, leszámítva az eredeti Batman és Superman filmeket. A legtöbb ember azt gondolta, hogy ez lehetetlen. Aztán találtak rá megoldást, hogy mégis megcsinálják és most működnek. Valami történni fog, ami megengedi majd, hogy egy igazán kiváló videojáték adaptációt készítsünk."

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!