• A BioShock-filmet Gore Verbinski rendezte volna
  • A projektet nyolc héttel a forgatás megkezdése előtt lőtték le
  • A Universal túl drágának ítélte a filmet
  • Az R besorolás sem tetszett a stúdiónak
  • Verbinski akár már másnap el tudná kezdeni a forgatást, ha új esélyt kapna

A Karib-tenger kalózai első három részét jegyző Gore Verbinski a legújabb filmje, a Az Egészség ellenszere kapcsán tartott egy reddites kérdez-feleleket, ami alatt szóba került az évekkel ezelőtt elkaszált BioShock-film is. Verbinski újat ugyan nem mondott, csak megerősítette az évekkel ezelőtt is elhangzottakat: vagyis az ő fejében egy R besorolású, azaz felnőtteknek szóló film állt össze, és a munkálatok már oly mértékben előre haladtak, hogy technikailag nyolc hétre voltak a forgatás megkezdésétől.

A Universalnak viszont nem tetszett se a korhatárral kapcsolatos elképzelés, se a film költségvetése – ami a korábbi információk szerint 200 millióra rúgott. Azért volt ilyen drága, mert Rapture világát nem lehetett volna valódi helyszínen leforgatni, ezért rengeteg drága CGI-ra és még annál is drágább díszletre lett volna szükség. Egy ilyen nagyköltségvetésű film pedig R besorolással komoly anyagi kockázattal járt, ami az akkori példák alapján nem térült volna meg (a hasonló stílusú, szintén drága és R kategóriás Watchmen akkoriban bukott meg a kasszáknál).

Verbinski szerint, ha újra esélyt kapnának, akár már másnap elkezdhetnék forgatni a filmet, hiszen tényleg majdnem minden készen állt már a forgatásra. Ugyanakkor számára nehéz lenne újra belevágni, mert – ahogy elmondta – érzelmileg nagyon megviselte, hogy mindössze nyolc héttel a csapó első lecsapása előtt leállították a munkálatokat. Tegyük hozzá, valószínűleg ezzel jól jártunk, mert állítólag a Universal már le is cserélte őt Juan Carlos Fresnadillóra, akinek a 28 héttel később című horrorfilmet köszönhettük, a költségvetést 80 millióra kurtította, a besorolást pedig PG-13-ra módosította. Ekkor lépett közbe a BioShock atyja, Ken Levine és a 2K, s lelőtték a projektet.

A BioShock-filmmel kapcsolatban évekkel ezelőtt elég sokat hallottunk, a kapcsolódó hírek között magatok is szemezgethettek, de a legérdekesebbek az alant látható koncepciórajzok, amik alapján igencsak hangulatos film lehetett volna a BioShock adaptációja.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!