A Tomb Raider nem lett egy gépigényes játék, a remek optimalizációnak hála majdnem minden konfiguráción fut így vagy úgy. Ugyanakkor az Nvidia videokártyák tulajdonosai beszámoltak furcsa sebességproblémákról, lassulásokról, melyekre látszólag nem találtak magyarázatot. Mint kiderült, a Tomb Raider az AMD-k legjobb barátja, ennél fogva Nvidia VGA-kon lehetnek gondok vele. Szerencsére a chipgyártó programozói gyorsan reagáltak, és kiadták a következő meghajtóprogram bétaváltozatát, mely felgyorsítja a játékot -- de persze nem végleges, így csak saját felelősségre tessék telepíteni.

A béta driver itt érhető el, egyszersmind a hivatalos angol nyelvű fórumra várják a felhasználók visszajelzéseit. A munkába a Crystal Dynamics is besegít, hisz a csapat szeretné, hogy minél több játékoshoz eljusson Lara eredettörténete. Az eddig összegyűlt tetemes mennyiségű hozzászólás alapján hangproblémák előfordulhatnak a béta telepítése után, de a sebesség mindenkinél javult, sőt, más játékok is gyorsabban futnak.

A Tomb Raider remekül sikerült, a kritikusoknál és a kasszákál is jól szerepel. A játék PC mellett PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is elérhető, a konzolos változatok azonban elmaradnak a számítógépes port lenyűgöző minőségétől.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!