• 1.7 milliárd órányi tartalmat néztek a nézők a Twitch-en novemberben
  • Ez új rekord, ami elsősorban a Just Chatting kategória növekedésének köszönhető

A koronavírus-járvány kitörése ellenére (sőt, nagyrészt pont annak köszönhetően) rengeteg rekord megdőlt idén a videojáték-iparon belül, a növekedés pedig a streaming világára is igaz, kiderült ugyanis, hogy a Twitch október után novemberben is új csúcsot állított fel. Számban kifejezve ez nem kevesebb mint 1.7 milliárd órát jelent – ennyi tartalmat néztek a nézők az előző hónapban a streaming platformon.

ha-nem-unjatok-meg-a-rekordokat-akkor-itt-a-legujabb-ezuttal-a-twitch-rol.jpg

Érdekesség, hogy a játékok közül az élmezőnyből csak a Star Wars DLC-nek hála megtáltosodott Minecraft, a Shadowlands megjelenésével lendületet kapott World of Warcraft, illetve a Counter-Strike: Global Offensive tudtak növekedést produkálni októberhez képest. A Just Chatting kategória ellenben megállíthatatlan, tavaly novemberhez viszonyítva több mint háromszor annyian nézték ezeket az adásokat, ami azért is fontos adat, mert ezek a kötetlen beszélgetős műsorok vonzzák be a leghatékonyabban az új felhasználókat.

Az adatokat szállító StreamElements külön felhívta a figyelmet a "Beauty and Body", vagyis a szépségápolásra fókuszáló kategória térnyerésére, amely rengeteg új nézőt láncolt a Twitch-hez – és velük együtt új támogatókat is, ezzel is segítve a streamerek és a platform növekedését.