• Újból megszólalt Blitzchung a tavalyi eltiltás kapcsán
  • Elmondása szerint akkor sem cselekedne máshogy, ha visszamehetne az időben

A tavalyi esztendő egyik legnagyobb botránya a Blizzard kapcsán robbant ki, amikor is egy évre eltiltották, valamint nyereményétől is megfosztották a Hearthstone Grandmasters ázsiai bajnokát, Blitzchungot, amiért a versenyt követő élő interjúban "szabadítsuk fel Hongkongot!" felkiáltással, gázmaszkban állt ki a hongkongi tüntetők mellett.

Az óriási közfelháborodás következtében a Blizzard végül visszakozott és enyhítette a büntetést, a kiadó elnöke, J. Allen Brack pedig nyilvánosan kért bocsánatot a novemberi BlizzCon nyitókonferenciáján, de a seb ettől még nem múlik el egyhamar.

ha-visszamehetnek-ujbol-megtennem-mondta-a-blizzard-botranyt-kirobbanto-hearthstone-jatekos.jpg

A People Make Games stábja nemrég interjút készített a hongkongi játékossal, aki továbbra is fél évre mérsékelt eltiltását tölti. Elmondása szerint az egyetemet is szünetelteti ebben a félévben, mert a reflektorfénnyel járó stressz miatt nem tudott kellőképpen fókuszálni a tanulmányaira, de a következő szemesztertől folytatni fogja - ahogy a Hearthstone-t is, méghozzá a Tempo Storm színeiben, amely csapat leigazolta őt.

Blitzchung azt is elmondta, hogy egyáltalán nem bánja, amit tett - annak ellenére sem, hogy korábban úgy nyilatkozott, óvatosabb lesz a jövőben.

"Még ha vissza is mehetnék, akkor is ugyanúgy megcsinálnám. Nem tehetnék mást, meg kéne tennem" - mondta az interjúban.

"Egy hétvégi nap volt, a nagyobb tüntetéseket pedig jellemzően ekkor tartják. Amikor ennyi ember van az utcán, én pedig otthon ülök és versenyzek, akkor kicsit rosszul érzem magam belül, ezért tennem kellett valamit. A gaming az életem része, ugyanakkor én életem végéig Hongkongban szeretnék élni. Tényleg szeretem ezt a helyet. Van, ami fontosabb, mint a karrierem" - fejtette ki Blitzchung, mi zajlott le benne, ami kiváltotta az eseményeket.

A hongkongi játékos hozzátette, hogy nem haragszik a Blizzardra, annak azonban örült volna, ha nemcsak az ő büntetését mérsékelik, hanem a két helyi kommentátorét is, akik az élő interjút csinálták, és szintén eltiltásban részesültek.