A Halo 4 sajnos nem jelent meg PC-re, és minden bizonnyal már nem is fog; lehet sírni, de a dolog oka nyilván az Xbox 360 sikerének növelése, amire mi sem lehet alkalmasabb, mint a Microsoft legmenőbb saját franchise-a. Ugyanakkor néha-néha felmerül a remény, hogy egy nap mi, PC-sek is végigjátszhatjuk Master Chief kalandjait -- most is ez a helyzet, bár azért nem eszik olyan forrón a kását.

Történt ugyanis, hogy a redmondi óriás pénteken, egy befektetőknek és munkatársaknak tartott prezentáció során lerántotta a leplet saját stream-szolgáltatásáról, amivel a Sony és az Nvidia ellen szeretné felvenni a kesztyűt. A résztvevők saját szemükkel látták, hogyan fut a Halo 4 egy windowsos PC-n és egy WP 8-as okostelefonon úgy, hogy a képet egy távoli szerverről közvetíti a saját fejlesztésű technológia. Szóval, ha úgy vesszük, a Halo 4 PC-n is fut... még ha nem is a mi kedvünkért.

A dolog ugyanis nyilván az Xbox One és az Xbox 360 közötti kompatibilitást hivatott megoldani. Mivel előbbi egy x86-64-es architektúrára épülő gép, képtelenség rajta futtatni az Xbox 360 PowerPC-s környezethet igazított programjait. Az emulációhoz pedig még az Xbox One sem elég erős, így csakis egy stream-szolgáltatás hozhat eredményt. Persze az már az MS-en múlik, hogy a konzolokon kívülre is kiterjeszti-e mindezt, kellő ellenszolgáltatás fejében...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!