• Átalakul a Hearthstone jutalmazási rendszere
  • Érkezik egy új játékmód, a Duels
  • November 17-én debütál az új kiegészítő, a Madness at the Darkmoon Faire

A Blizzard jó előre beharangozta, hogy csütörtök este nagy bejelentésekre lehet számítani a Hearthstone kapcsán, ami végül meg is történt. Ne is húzzuk tovább az időt, lássuk a lényeget, hiszen bőven van miről beszélni!

Megújul a jutalmazási rendszer

A fejlesztők már belengették, hogy komoly változásokra érdemes számítani a küldetések, illetve a komplett jutalmazási rendszer kapcsán. Most végre fény derült az ezzel kapcsolatos legfontosabb részletekre.

hsfall-01.jpg

Amit a legelején érdemes tisztázni: az új szisztéma összességében több jutalmat ad, mint a régi, akár keveset, akár sokat játszunk. Minden kiegészítő megjelenésekor bekerül a játékba egy 50 szintből álló Rewards Track, ahol a szintlépésekért aranyat, pakkokat, kártyákat (Epic/Legendary) és Tavern Ticketeket (belépők a fizetős játékmódokba) lehet szerezni. XP-t különféle feladatok megoldásáért lehet szerezni (erről később), ráadásul az 50. szint után sem áll le az élet, hiszen onnantól 150 gold jár minden egyes szintlépés után.

Továbbfejlődik fizetős Tavern Pass is, amely az eddigi és a fenti jutalmakon túl további kozmetikai itemeket (hero skinek, hátlapok, alternatív Coin illusztrációk) és XP boostot nyújt.

hsfall-02.jpg

Átalakul a Quest rendszer is. A napi küldetésekért immáron nem gold, hanem XP jár, emellett lesznek némileg nehezebb heti küldetések is, és fontos kényelmi újdonság, hogy az eseményekhez kapcsolódó Legendary Questeket immáron külön fogja kezelni a játék, nem veszik el a helyet a többi elől.

Újdonságként jönnek a régóta várt Achievementek is. Összesen öt kategória lesz (Progression, Gameplay, Collection, Adventures, Game Modes), a legkülönfélébb feladatokkal, legyen szó a gyűjteményről, a szintlépésről, az extra játékmódokról vagy a meccsek közbeni dolgokról. Ezek teljesítéséért pontok járnak, amik önmagukban egyelőre még nem lesznek jók semmire, de nem kizárt, hogy a későbbiekben ezekért is jár majd valamilyen jutalom.

hsfall-03.jpg

Apró, de lényeges változás még, hogy újradizájnolták a profil menüpontot is, ahol azt láthatjuk, melyik hőssel milyen szinten állunk és hány győzelmünk van. A fenti változások a 19.0-s frissítéssel, november 12-én kerülnek be a játékba.

hsfall-04.jpg

Új játékmód: Duels

Az év elején beígért új játékmód is lelepleződött: ez nem más, mint a Duels, amely a korábbi Dungeon Runokra épít, csak éppen kompetitív megvalósításban. Az alap nagyon hasonló: választanunk kell egy hőst, egy Hero Powert és egy Treasure-t, majd egy 15 lapos paklit összeállítva (mindenből maximum egyet tehetünk be) neki kell vágnunk a futamnak, ahol minden győzelem után 3 lapos pakkok közül választva bővíthetjük a decket.

Hogy a játékmód változatos maradjon, lesznek szezonok, melyek mindegyikében más kiegészítők lapkészletéből lehet majd válogatni: első körben a Basic, Classic, Naxxramas, One Night in Karazhan és Scholomance Academy szettek adják majd a keretet, de természetesen a hősök, a képességek és a speciális lapok is mindig változni fognak.

hsfall-05.jpg

A Duels kétféle módon lesz játszható. A Casual teljesen ingyenes lesz, jutalmak nélkül, a Heroic pedig az Arena rendszerét használja majd: 150 goldért léphetünk be, és 12 győzelemig vagy 3 vereségig kell játszanunk, a teljesítményünkért pedig jutalom jár. Mindkét módban lesz egy látható MMR érték, ez alapján párosít majd a játék. A Duels november 17-én debütál élesben, limitált formában azonban már mától elérhető azok számára, akik megveszik valamelyik Pre-Purchase csomagot az új kiegészítőhöz.

Új kiegészítő: Madness at the Darkmoon Faire

Végül, de nem utolsósorban térjünk rá az említett új kiegészítőre, mely a Madness at the Darkmoon Faire nevet viseli, sztorija pedig a címadó utazó karnevál körül forog. A 135 új kártyát tartalmazó csomag november 17-én érkezik, és szokás szerint kapunk néhány izgalmas újítást is.

A legújabb kulcsszó a Corrupt: ha ilyen kártya van a kezünkben, akkor ki kell játszanunk egy, az adott lapnál drágább kártyát, és ekkor átvált az erősebb Corrupted verzióra. Visszatérnek az Old Gods lapok is, mint Yogg-Saron vagy N'Zoth - az alábbi videó belőlük is nyújt némi ízelítőt, ide kattintva pedig az összes eddig bemutatott kártyát megnézhetitek.

Egy Legendary lapot (Silas Darkmoon) szokás szerint előre megkapunk: ez a Silas Darkmoon, amely már most elérhető azok számára, akik telepítik az új 18.6-os frissítést. Ez utóbbi egyébként tartalmazza a korábban bejelentett nerfeket: az Evocation költsége 1-ről 2-re, a Solarian Prime-é pedig 7-ről 9-re nőtt.