• Jön a Hearthstone 18.4-es frissítése
  • A Guardian Animals és a Tortollan Pilgrim is nerfet kap
  • Nullázzák a szinteket a Battlegroundsban és bekerülnek az elementálok
  • Elstartol a Masquerade Ball eseménysorozat, rengeteg ajándékkal

A Blizzard bejelentette, hogy hamarosan élesedik a Hearthstone legújabb, 18.4-es frissítése, amely rengeteg változást és újdonságot hoz majd a játékosok számára. Nézzük is, mi mindenre számíthatunk!

Masquerade Ball

A mai napon elindul a legújabb esemény, a Masquerade Ball, amely három héten keresztül szállítja majd az újdonságokat és az ajándékokat. Az egyik a visszatérő Dual-Class Arena játékmód, ahova egy ingyen belépőt is kapunk, de lesznek új Legendary küldetések is, összesen három (szeptember 29-én, október 6-án és október 13-án), melyekkel összesen 3 Scholomance Academy, 1 Ashes of Outland, 1 Descent of Dragons, 1 Saviors of Uldum és 1 Year of the Dragon pakkot szerezhetünk majd.

5fgiins6wwxp1600733920160.jpg

Lesznek tematikus Tavern Brawlok is, október 13-án pedig jön a Book of Heroes single player játékmód második kalandja, amely Rexxar történetét mutatja majd be. A 8 boss legyőzéséért egy kizárólag class lapokat tartalmazó pakk lesz a jutalom, akárcsak Jainánál. Mindemellett meg lehet majd szerezni a Transfer Student golden verzióját is, ha teljesítjük az említett kalandot, illetve játszunk legalább egy-egy Battlegrounds és Arena menetet.

Standard változások

A Blizzard az aktuális Standard metára is reagál, méghozzá két nerffel. Az egyik érintett lap a Guardian Animals, amely egy manával többe fog kerülni, így gyengítve a Guardian Druid paklit. A másik változás pedig még drasztikusabb, hiszen a fejlesztők lényegében kivégzik a Turtle Mage paklit azzal, hogy a Tortollan Pilgrim immáron nemcsak másolatot fog kijátszani az adott spellből, így nem lehet körökön át használni a Potion of Illusion kombót.

hs-nerfek-20200929.jpg

Battlegrounds újítások

Ahogyan azt a napokban már jelezték, mindenkinek lenullázzák a Battlegrounds szintjét. Egészen pontosan a "külső" ratingről van szó, mely az előrehaladást mutatja, a láthatatlan "belső" értékelés továbbra is megmarad, a játék ez alapján tud minket olyan ellenfelekkel párosítani, akik hasonló tudásúak, mint mi. Mindenki 0-ról indul majd, maximum 300 pontot kapva győzelmenként, és 2000 pontig csak felfelé lehet majd mászni. 2000 és 6000 pont között pedig lesznek "emeletek" 500 pontonként, hasonlóképpen, mint a Standard módban.

Fontos újítás még, hogy bekerül egy újabb altípus a játékmódba az Elementálok képében. A kapcsolódó minionokat a hivatalos patch notesban nézhetitek meg.