A jó hangzás fontos összetevő, mmmokaay? Akár játékról, akár zenéről, filmről, netán távkommunikációról van szó, akkor nem árt, ha kéznél van egy minőségi, strapabíró, gazdag hangzásvilágú headset. Természetesen az igazán ütős audioélményért már komolyabb hangrendszert kell összerakni, de ha éppen nem akarjuk a szomszédokra vagy családtagjainkra hozni az ideget, akkor mindenképpen javasolt egy olyan kiegészítő, ami a fülünkre simulva birizgálja meg hallójáratainkat. Erre természetesen megvannak a jól bevált, megbízható márkák és termékcsaládok, az ár pedig 40-50 ezerről indul, ha valóban minőséget és extra funkciókat keresünk – na, de mi van akkor, ha a pénztárcánk kicsit szorosabb pórázon fog minket, de ettől még vágynánk valami igazán dögös gamer perifériára? A Trust 488-asa erre a lehetőségre kínál megoldást, és bár leginkább a PS4-tulajoknak, nekik viszont mindenképpen megéri rálesni a kicsikére.

trust-488-forze-ps4-headset-pcguru-7.png

Agresszív vonalak

Na, a 488 Forze annyira azért nem is kicsike, 202x192x94-es méreteivel és 339 grammos súlyával nagyjából az átlaghoz sorolható, miközben az erősen PlayStation-kompatibilis külsejű, kék-fehér dobozból kivéve egyből megnyilvánulnak erőteljes stílusjegyei. A fekete-kék kiegészítő agresszív vonalai gamer perifériát jeleznek, miközben a füles oldalain lévő, kék kerettel befogott PS-logó mutatja, hogy bizony hivatalosan licencelt termékről van szó. Utóbbiak már önmagukban nem olcsók, ráadásul bizonyos elvárásoknak is meg kell felelni, így az már az első ránézés során nyilvánvalóvá válik, hogy a 488 Forze esetében igazán komoly funkciókkal nem fogunk találkozni, ha a tervezők csak egy kicsit is alacsonyan szeretnék tartani az árát.

trust-488-forze-ps4-headset-pcguru-1.png

Ennek megfelelően a füles csak műbőr-borítást kapott, hangzása sztereó, emellett a vezetéken lévő vezérlő funkciói is kimerülnek annyiban, hogy elnémíthatjuk a mikrofont, valamint szabályozhatjuk a hangerőt. Előbbi amúgy fixen elhelyezett, nem csúsztatható be, nem szerelhető le, viszont minimálisan emelhetjük és ledönthetjük. A fejpánt és a párna kényelmes, az 1,2 méteres kábel védőborítást kapott, normál 3,5-es dugóval csatlakoztatható a PS4-eshez, laptopunkhoz vagy okoseszközünkhöz. 

trust-488-forze-ps4-headset-pcguru-9.png

A 32 ohmos füles a sztereó hatáson belül egyébként kellemes hangzással bír, éppen megfelelő mélyekkel, semmi extrát nem nyújt, de mindenben hozza az elvárt szintet, legyen szó beszélgetésről, sima játékról vagy némi zenehallgatásról. De ahogyan az elején is említettem, a 488 Forze egy igazi budget headset, így lényegében teljesen felesleges volna bármi nagy extrát várni tőle. Sőt, az a csoda, hogy annyit tud, amit az elkért összegért nyújt.

trust-488-forze-ps4-headset-pcguru-2.png

Olcsó hús is lehet finom

A Trust fülese ugyanis konkrétan a belépő kategóriát érinti a headsetek között, ami azt jelenti, hogy 14 000 forint környékén már megvásárolhatjuk. Természetesen találhatunk ezen összeg alatt is fülest, csak éppen a legtöbbel személy szerint nem annyira kísérleteznék, ha van egy minimális elvárásom a hang- és anyagminőség terén. Ebből kiindulva az sem meglepő, ha a 488 Forze nem a legjobb összetevőkkel rendelkezik, de a célnak tökéletesen megfelel, emellett hivatalosan licencelt termékként még külsejével is passzol a PS4-es mellé. Sőt kimondottan jól néz ki. 

trust-488-forze-ps4-headset-pcguru-3.png

Így tehát, ha képesek vagyunk engedni az elvárásainkból (szemüvegeseknél például a pánt idővel kényelmetlenné válhat), PS4-re keresgélve, az alacsonyabb árfekvésből simán jó választás a Trust fülese. Csodákat nem ígér, árkategóriájában viszont minden lényeges dologra képes, amit ennyiért szeretnénk megkapni. Ha pedig többre vágyunk, azért már természetesebben jóval mélyebben a pénztárcába kell nyúlnunk.