Sosem értettem, miért nem készült anno egy rendes RPG a Harry Potter könyvekből vagy filmekből. Pedig tökéletesen alkalmas lenne erre a célra a varázsvilág, ráadásul a filmekhez kiadott játékok közül is egyik-másik nagyon jól sikerült. Roxfort és környéke is rengeteg izgalmat rejt magában, hátha még átjárhatnánk a muglik világába, meg a varázsvilág többi zugát is felfedezhetnénk.

Sajnos egy ilyen programra még várni kell, ugyanakkor a Jam City megpróbálja mobilos szinten meglovagolni a témát a Harry Potter: Hogwarts Mystery képében, amiben saját varázsló diákot alkothatunk, akivel aztán kiválaszthatjuk roxforti házunkat, hogy elkezdjünk felkészülni a varázslóélet nehézségeire. Tanulhatunk átkokat, elmehetünk kalandozni, szóval megtehetünk mindent, amit Harry és barátai.

A free-to-play Harry Potter: Hogwarts Mystery Androidra és iOS-re jelenik meg valamikor az idén. A Google Playen már elő is lehet regisztrálni rá. A program amúgy egyike azoknak a játékoknak, amiket tavaly a Warner a Portkey Games megalapításakor beígért nekünk.