• Véget ért a Summer Games Done Quick 2018
  • Az esemény során összesen 2,12 millió dollárnyi adomány gyűlt össze
  • Ez még több, mint a tavalyi, rekordot jelentő 1,7 millió dolláros eredmény
  • Az adományokat a Doctors Without Borders kapja

Évről-évre egyre népszerűbb az Awesome Games Done Quick és testvérrendezvénye, a Summer Games Done Quick, melyeknek a keretein belül különféle speedrunokat nézhetünk, közben pedig adakozhatunk is valamilyen fontos munkát végző szervezetnek. A hagyományosan nyáron megrendezésre kerülő Summer Games Done Quick esetében tavaly például 1,7 millió dollárt gyűjtöttek össze a játékosok, azonban ez a rekord csak egy évig maradt érvényben.

Nemrég ugyanis véget ért a Summer Games Done Quick 2018, melynek során még a tavalyinál is tekintélyt parancsolóbb összeget 2,12 millió dollár folyt be jótékonykodásra. Az így összegyűjtött adományokat a Doctors Without Borders (avagy Orvosok Határok Nélkül) szervezet kapja, mely orvosi ellátáshoz szükséges eszközöket és felszereléseket szállít a világ olyan részeire, ahol azok valami miatt (katasztrófa, járvány, háború stb.) nem elérhetők a lakosság számára.

A Games Done Quick programok népszerűségét és hatékonyságát mutatja, hogy a játékosok eddig összesen 16 millió dollárt adományoztak a rendezvényeken keresztül különféle jótékonysági szervezeteknek.

sgdq-2018-01.jpg