• Tyler „Ninja” Bevins havonta félmilliót keres
  • Tíz évig tartott felépíteni követőtáborát

A CNBC-nek adott interjúban a profi Fortninte játékos, Tyler Bevins, alias Ninja kifejti, hogy miért is népszerű a csatornája, és hogy mellesleg havonta félmillió dollárt keres. Mielőtt azonban azt gondolnátok, hogy egyik napról a másikra sikerült összehoznia ezt, és a „semmiért” kap orbitális fizetést, el kell keserítsünk benneteket: komoly munkába és sok időbe került felépíteni a karrierjét.

A streamer tíz évvel ezelőtt kezdett bele a streamelésbe tanulmányai és munka mellett, azóta komoly rajongótábort épített ki magának. Forrásait az Amazon és a Twitch Prime követői, valamint 5 millió YouTube feliratkozója után járó reklámbevételek jelentik. Nem mellesleg egymillió Instagram követője van és persze sokat segített neki az is, mikor a rapperrel, Drake-kel együtt streamelt Fortnite-ot. Mindezek tetejébe a Twitch legnézettebb játékában profi, aki emellett szórakoztatni is tudja közönségét.

És hogy mit tesz a pénzzel? Jótékonykodik, háborús veteránokat támogat, befizeti a számláit, és annyit tesz félre, amennyit csak lehet. És egy jótanáccsal is szolgál azoknak, akik hasonló kariieren törik a fejüket: ne egy lóra tegyetek fel mindent, mert igen komoly a konkurencia manapság.

tyler-ninja-bevins.png