• Ben Brode 15 év után hagyta ott a Blizzardot
  • Ahová pizza kiszállításnak köszönhetően került
  • Dolgozott a Warcraft 3: The Frozen Throne-on, a WoW-on és végül a Hearthstone-on
  • Hearthstone: Heroes of Warcraft teszt

Ben Brode a Hearthstone direktoraként hagyta ott a múlt hét folyamán a Blizzardot, amihez 2003-ban csatlakozott, mint „az éjszakai csapat játéktesztelője”. Azelőtt még pizzakiszállítással dolgozott, és tulajdonképpen ennek köszönhette karrierjét a Blizzardnak. Merthogy egy barátja, aki akkor éjszakásként dolgozott a cégnél, őt kérte meg, hogy hozzon nekik pizzát, így Brode kapcsolatba került a Blizzard csapatával, ami egy idő után munkát hozott neki a cégnél.

Kezdetben a Warcraft 3: The Frozen Throne tesztelője, majd a World of Warcraft Q&A részlegénél dolgozott, ahonnét pályaszerkesztő tesztelői pozíciójába került, és innen már csak ugrás volt az, hogy saját térképet alkothasson a WoW-hoz – ennek köszönhetően tanulta meg a játéktervezést.

A Hearthstone-t fejlesztő Team 5-hoz 2008-ban csatlakozott, egyike volt az első csapattagoknak. A játék fejlesztése során számos posztot betöltött, végül a direktori pozícióból hagyta ott a Blizzardot és a Hearthstone-t, aminek akkor már a nem hivatalos publikus arca is volt.

Tervei szerint új céget alapít, ahol valószínűleg játékokat fognak csinálni, bár még nem igazán tudja, hogy mit. A dizájnolás, programozás és valami megalkotása továbbra is érdekli, szóval mindenképpen ezen a vonalon marad.

ben-brode-hearthstone-director.jpg