Ahogy azt a Blizzard megígérte, nem sokkal a BlizzCon után megtartja az Overwatch első bétahétvégéjét. A csapatnak ezzel az a célja, hogy a normál béta mellett egy alapos stressz tesztnek tegye ki a játékát azzal, hogy egy rakás embernek meghívót ad, akik aztán könyörtelenül nekieshetnek a programnak. Természetesen, akárcsak a sima béta, ez is regisztrációhoz kötött, így ha ezt még nem tettet volna meg, akkor irány a hivatalos oldal.

Ha kiválasztottak, akkor erről egy e-mailben fognak tájékoztatni, de onnan is tudni fogod, hogy bekerültél, hogy az asztali kliensben, a játék neve mellett, megjelenik a telepítés gomb, illetve a játéklicencek között szerepel majd az Overwatch Beta, mint új tétel. A Blizzard azt javasolja, hogy a november 19-re tervezett szerverkarbantartás ideje alatt mindenki szedje le és telepítse a klienst, hogy ne kelljen várnia.

A béta magyar idő szerint november 20-án, délután hatkor kezdődik, és november 23-án, délután hatkor ér véget. Ezen idő alatt mind a 21 hőshöz hozzáférést kapunk, de csak három pályán (Hanamura, King’s Row, Watchpoint: Gibraltar) harcolhatunk. Természetesen a Blizzard minél több visszajelzést szeretne látni a hősökről, a játék teljesítményéről és a bugokról