Harold Halibut (PC, PS5, Xbox Series X|S) - Megjelenés: április 16.

A több mint 10 éve készülő játék különleges látványvilágát annak köszönheti, hogy minden "létezik", amit látunk: gyurmabábuk a szereplők, amiket kézzel mozgatnak, és stop-motion technikával keltenek életre. Így forgatott animációs filmből már sokat láthattunk, játékból viszont még egyet sem (szintén idén érkezik a Vokabulantis című kooperatív móka, ami ehhez hasonló lesz). Már csak emiatt is érdemes kipróbálni a játékot, de a történet is jónak tűnik: egy többszáz éve, idegen bolygón elsüllyedt városméretű űrhajón élünk, amit valahogy ki kéne szabadítani a mélységből, hogy új otthonra leljünk. Izgis, nem igaz?

Vivaland (PC) - Megjelenés: 2024/korai hozzáférés

A Vivaland két okból lehet érdekes számunkra: az egyik, hogy egy magyar fejlesztőcsapat, a Hive5 Interactive készíti, a másik pedig, hogy a készítők nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint megszorongatni a Sims egyeduralmát a műfajban. Na de milyen újdonságot lehet mutatni a témában? A többjátékos módot! Bizony, a Sims a mai napig nem rendelkezik hivatalos multiplayer móddal, a Vivaland-ben viszont összesen 8-an építgethetünk, szépítgethetünk, egyengethetjük karaktereink életét. Nem hangzik rosszul, igaz? Irány a Steam, ahol már elérhető a prológ, a Vivaland: Dream House!

Stellar Blade (PS5) - Megjelenés: április 26.

A Sony-nál pár hete valami félrement, ugyanis felbukkant a PlayStation Store-ban a játék demója, amit aztán lekaptak, de ahhoz nem elég gyorsan, hogy páran le ne töltsék, és ki ne próbálják. Március 29. óta viszont már újra elérhető, úgyhogy aki kíváncsi a főszereplő mozgáskultúrájára, vagy a Föld visszahódításának történetére, az nyugodtan tehet vele egy próbát. 

Sand Land (PC, PS4, PS5, Xbox Series S|X) - Megjelenés: április 26.

A nemrég elhunyt Akira Toriyama nemcsak a Dragon Ballt adta a világnak, hanem a Sand Land című mangát is, amiből idén az anime mellett játékváltozat is megjelenik. Méghozzá nem is olyan sokára, de addig is ingyen és bérmentve ki lehet próbálni az új akció-RPG-t, sok sikert!