Magyar idő szerint tegnap este röppent fel a pletyka, miszerint az Xbox-részleg vezetője, az Xbox One-nal csúnyán beégett Don Mattrick elhagyja a Microsoftot a Zynga nevű facebookos óriás kedvéért. Nos, mára virradóra jött a megerősítés: a hír igaz, Mattrick vezérigazgató lesz a Zyngánál.

Hivatalos: Don Mattrick elhagyja a Microsoftot!

Mattrick egy rövid közleményben adta a világ tudtára, hogy micsoda lehetőség a Zyngánál dolgozni, mely vállalat egymilliárd ember igényeit szolgálja ki nap mint nap. Mark Pincus, a Zynga alapítója "eredeti figuraként" jellemezte Dont, szóval a barátság nagy és örök. Ugyanakkor nehéz elhinni, hogy Mattrick azért csatlakozott az addiktív casual játékokkal foglalkozó, egyébként jó ideje anyagi gondokkal küzdő céghez, mert "hisz Mark víziójában az összekapcsolódó világról" -- sokak szerint valószínűbb, hogy az Xbox One DRM felháborító bemutatkozása, az arrogáns reakciók, és a végső meghátrálás tette be a kulcsot Don karrierjének, akit lehet, hogy megkértek: legyen már olyan jó fej és szép csendben távozzon.

De ez persze csak spekuláció. Ami biztos, hogy a 49 éves Don Mattrick hat év munka után hagyja el a Microsoftot. Meglátjuk, hogyan boldogul majd a számára minden bizonnyal idegen, Facebook nélkül életképtelen üzleti környezetben.