A Metal Gear Solid V körüli hajcihő, akármilyen nevetséges is, tovább folytatódik: most a YouTube-on tűnt fel egy különös, és persze roppant titokzatos videó, amit egy teljesen új fiókról töltöttek fel, s mely, ha igazi, és nemcsak rajongói átverés, egy igazi A-listás hollywoodi sztár szereplését hivatott megszellőztetni.

A sok "ha"-n persze nem szabad meglepődni, hisz Kodzsima Hideo és csapata régóta sportot űz a játékosok hülyére vételéből. Így ahelyett, hogy a felvétel hitelességét boncolgatnánk, maradjunk annál, amit tudunk. A videón a bizarr The Phantom Pain interjúban is nyilatkozó, bekötözött fejű alak szerepel, aki egyébként a játék első videójában is feltűnik. A rejtélyes alak hangját Microsoft Sam szolgáltatja, mozgása direkt darabos, így garantált, hogy nem ismerjük fel. Mr. Oniként mutatkozik be, elmondja, hogy okkal rejti el a személyazonosságát, és hogy nemsokára leleplezik, kit is szólaltat meg a játékban. Ugyanakkor "ő az, akinek eddig is gondoltuk", és nagyon sok animációs filmhez adta már a hangját, ergo van tapasztalata az efféle munka terén. Arra már nem tér ki viszont, hogy a játékban is szerepelni fog-e az arca, noha a The Phantom Pain trailer sebesültje erre enged következtetni.

Érdemes tudni egyébként, hogy az oni egy erdei lény a japán folklórból, közeli rokonságban az európai ogréval -- bizony, Kojima az MGS V leleplezése előtt csak Project Ogreként aposztrofálta a programot, és sokszor elmondta, hogy azért hívják így, mert van benne ogre. Továbbá a YouTube-fiók tulajdonosának neve OnigawaraV, ami egy, az oni fején található, legendákban emlegetett sapkára utal.

A rajongók persze azonnal találgatni kezdtek, hogy a bekörözött fejű figura nem más, mint David Hayter, aki nemrég azt állította, hogy kirúgta a Konami. Hayter nem erősítette meg a pletykákat, igaz, nem is cáfolta őket. Twitteren mindössze annyit fűzött a furcsa felvételhez, hogy van tippje, ki van a videón, de az nem férfi, hanem nő.

Hogy mi az igazság, majd kiderül -- mi mindenesetre nem bocsátkozunk találgatásokba, azt majd megteszik helyettünk a szakavatott rajongók.