A Just Cause 2 a megjelenésekor még nem tartalmazott semmilyen multiplayer módot, ám a játék megrögzött rajongói tettek arról, hogy többedmagukkal is szitává lőhessék a paradicsomi szigetet. A játékosok tehát megismételték azt, amit annak idején hasonlóan eltökélt emberek vittek véghez a szeretett Grand Theft Autóval: a fejlesztőket megelőzve építették be a multiplayer módot.

Természetesen mint minden ilyen vagy ehhez hasonló garázsprojekt, ez sem tökéletes, de a csapat folyamatosan finomít; gyakran jönnek az újabb verziók, melyek a kisebb-nagyobb problémákat javítják, illetve vannak publikus bétatesztelések is, melyek keretében a nagyközönség is belekóstolhat ebbe -- a hétvégén pont lesz egy ilyen esemény, szám szerint a tizenkettedik

Akit érdekel a dolog, annak tudnia kell, hogy az eseményben való részvételhez a játék egy legálisan megvásárolt, Steamen keresztül futtatott változatára lesz szüksége, illetve a fejlesztők hivatalos oldaláról a kliensre, mely a teszt kezdetekor válik letölthetővé. Az esemény magyar idő szerint holnap 11 órakor kezdődik.