A Thrillville olyan klasszikus PC-s játékok nyomába lépett, mint a felejthetetlen (és felülmúlhatatlan) Theme Park, illetve a Chris Sawyer-féle Rollercoaster Tycoon. Jegyezzük meg, hogy utóbbira már csak azért is hajaz, mivel a fejlesztőcsapat ugyanaz: a Rollercoaster Tycoon 2. és 3. részeit, illetve ezek kiegészítőit hegesztő Frontier Developments angol stúdió, melynek alapítója a legendás David Braben, a nem kevésbé legendás Elite társszerzője (a másik tervező Ian Bell volt), aki cégét épp a híres űrszimulátor folytatása, a Frontier elkészítésére alapította még a 90-es évek elején.

Hullámvasút, nekünk is!A cucc alapmechanizmusa tehát lényegében ugyanaz: kapsz egy nagy, üres területet, mely különféle témájú részekre van osztva, ahol fel kell építened egy hatalmas, jól működő szórakoztató centrumot, és ezt menedzselni, stábot (takarítók, szerelők, mókafelelősök és a többi) felvéve, budikat, kajáldákat telepítve. A nagy truváj, hogy a parkot gyalog, is bejárhatod, szóba elegyedhetsz a látogatókkal, akik elmondják, mi tetszik nekik, és mi nem, sőt kihívhatnak egy meccsre is, különféle minijátékok formájában, melyek között a minigolftól a dodzsemen át a különféle klasszikus, pénzbedobós videojátékokig mindenféle megtalálható (sőt, még az alkalmazottak képzése is ilyen minijátékok segítségével történik). A fő attrakciókat azonban a hullámvasutak jelentik, melyeket magad tervezhetsz és építhetsz meg különféle elemekből, és ha készen vannak, természetesen ki is próbálhatod őket.

A most bejelentett önálló expanzióban, melynek címe: Thrillville: Off the Rails, mindezek visszaköszönnek természetesen. A hullámvasutak új generációja mutatkozik be, az úgynevezett „WHOA Coaster”-ek, melyekből húszfélét építhetünk meg. Ezek lényege (erre utal az alcím is), hogy a látványosság nem összefüggő sínekből áll, hanem szakaszokból, és a „lyukak” fölött, az egyik etapról a másikra különféle mechanizmusok juttatják át a kocsikat, mint például a Hotrod Stunt (nitro gyorsítás), vagy a Pendulizer (egy óriása kar a lyuk előtt felkapja a kocsit, leír vele egy teljes függőleges kört, majd leteszi a túloldalon). Thrillville jelentősen kibővül, 15 speciális témájú területet kapunk, melyek neve mindent elárul, pár ezek közül: Battleville, Winterville, Spaceville, Aeroville. A látogatókkal való diskurzus is részletesebb lesz, a figurák okosabbak, például javaslatokat tehetnek, hogyan vezessük jobban a céget, és jobban befolyásolják a sztorimód több mint 100 küldetésének végkifejletét. Ezúttal 34 minijáték lesz, 20 régi és 14 új, utóbbiak között bokszoló robotok irányítása, 2D-s platformjáték, klasszikus, oldalra scrollozós verekedős (beat-’em-up) játékot is találunk.

Sajnos kép- és videoanyaggal itt helyben nem szolgálhatunk még, de a hivatalos weboldalon ezeket megtaláljátok, illetve az ilyen ügyekben megbízható YouTube beágyazást megtaláljátok alant (a belső nézetű vasutazáshoz tuti, kell majd gyomor...). Megjelenés októberben, Wii, Nintendo DS, Xbox 360, PlayStation2, PSP, és Games for Windows (PC) platformokra, számunkra ugye utóbbi a fontosabb. Mondjuk az érdekes, hogy az alapjáték PC-s kiadásáról nincs szó, csak az expanziót kapjuk meg, de hát örüljünk annak, ami van...