• Az Omdia elemzője a nextgen konzolok lehetséges csúszásáról beszélt
  • Szerinte benne van a pakliban, hogy a kisebb régiókban később fognak megjelenni

Mióta komolyabb méreteket öltött a koronavírus-járvány, azóta egyre többet hallani arról, hogy 2021-re csúszhat a PS5 és az Xbox Series X premierje - nem véletlenül, hiszen a kínai gyáraknál komoly leállások voltak, ami a konkrét termékeken túl az alkatrészpiacot is befolyásolja. Maguk a gyártók azonban egyelőre kitartanak a 2020 végi premier mellett: a Sony egyelőre nem tart csúszástól, de nemrég a Microsoft is megerősítette, hogy változatlan a terv.

igy-hidalhatja-at-a-ps5-es-az-xbox-series-x-a-koronavirus-jarvany-nehezsegeit.jpg

Ez persze még nem jelenti azt, hogy minden a legnagyobb rendben. Az Omdia elemzője, a videojáték-piacra specializálódott Steven Bailey azt mondja, hogy ha vannak is tervek a halasztásra, per pillanat még korai lenne ezeket bejelenteni, mert semmi hasznuk nem lenne belőle.

Bailey szerint nem véletlen, hogy mindkét gyártó 2020 végét célozta be, mert mindketten nagyon szeretnék már beindítani az új ciklust. Ugyanakkor úgy véli, benne van a pakliban, hogy lesznek nehézségek a kínálatot tekintve, ezért lehetséges, hogy a kisebb piacokon csak 2021-ben fogják piacra dobni a gépeket.

Ami az árat illeti: abban Bailey is egyetért, hogy a 4-500 dollár közötti tartományt fogják becélozni a szereplők, hozzátéve, hogy az 500 dolláros lélektani határt szinte biztosan igyekezni fognak nem átlépni. Emellett lehetséges, hogy valamiféle olcsóbb alternatívával is készülnek - ezt leginkább a Microsoft kapcsán pletykálják egyébként.

Támogasd te is a PC Gurut!