• Chad Stahelski rendező elárulta, hogy Wick egzisztenciális válságba kerül
  • Konklúziót kap a 4. rész, amit majd a film címe foglal össze
  • Egy megkapó kifejezés kerül majd a 4. felvonás alcím mögé
  • Keanu Reeves francia, bolgár és japán kaszkadőröktől tanult új fogásokat

A múlt héten rendezett CinemaCon külön panelbeszélgetést szánt a John Wick 4 rövid ajánlójának zártkörű bemutatására, ami a korábbi epizódokénál drámaibb konfliktust vázolt. A film történetét azonban továbbra is hétpecsétes titokként őrzi a Lionsgate stúdió. Szerencsére a Collider újságírójának sikerült az eseményen szóra bírnia a formabontó akciójelenetek iránti fogékonysága miatt méltatott Chad Stahelski rendezőt.

A cselekményről részletesen nem, a mű koncepciójáról viszont elárult néhány dolgot a direktor. „Szerintem a negyedik rész megfelelő folytatása lesz az előző három felvonásnak, illetve tartalmaz egy kisebb konklúziót is, ami nagyszerű dolog. Tömérdek új karaktert mutatunk be a főhős múltjából és természetesen jelenéből, akik sokat mesélnek John Wickről” – fogalmazott Stahelski. Végül hozzátette, hogy kisebb egzisztenciális válságon megy keresztül Reeves karaktere, ami szerinte a film izgalmas része. „Kerek lezárást kap az az érzelmi szál, ami már korábban megvolt.”

john-wick-3-parabellum-keanu-reeves.jpg
(A kép forrása: Collider)

Stahelski külön kiemelte, hogy a történet fő üzenetét a cím foglalja majd össze. Egyelőre 4. felvonás (Chapter 4) néven fut a produkció, a végső változatban azonban még egy szó, egy „megkapó” kifejezés kerül majd az alcím mögé. Az alkotók megnézik a filmet, belekerülnek egy érzelmi hangulatba, az megerősíti őket a mondanivalójukat illetően, végül megszületik a cím is, írta le a munkafolyamatot a rendező.

Természetesen szó esett az akciójelenetekről is. A direktor elárulta, hogy a világ minden tájáról hoztak kaszkadőrcsapatokat a forgatásra. Más elemeket használt a japán, a francia és a bolgár gárda, ami több különböző ízt kölcsönöz a filmnek. Keanu Reeves kelléktára szintén új fogásokkal, friss technikákkal gazdagodott, aminek kifejezetten örült a rendező.