• Keanu Reeves lesz a Hulu nagyköltségvetésű sorozatának egyik főszereplője
  • Ami Martin Scorsese rendezői és Leonardo DiCaprio produceri keze alatt készül
  • Az Államok első leleplezett sorozatgyilkosának történetét dolgozza fel

Keanu Reeves mátrixos visszatérése nem sikerült túl fényesre, a John Wick következő felvonására pedig még szűk másfél évet várnunk kell. Mégis elégedettségre adhat okot a rajongók számára, hogy hamarosan új produkcióhoz csatlakozhat a csillagszemű színész, akinek emberségéről nemrég Clancy Brown áradozott. A Hulu nagyköltségvetésű sorozatában láthatjuk őt, ami Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban (The Devil In The White City) című megtörtént eseményeken alapuló romantikus bűnügyi regényét adaptálja.

A történet az 1893-as chicagói világkiállítás idején játszódik. Két valós személy, Daniel H. Burnham kiállításra készülő építészmérnök és H. H. Holmes, az Államok első leleplezett sorozatgyilkosának sorsát követjük. Előbbi művészetével szeretné meghatározni a kor épületeinek stílusát, míg utóbbi egy titkos labort fejleszt ki ördögi vágyainak kiélésre. A Murder Castle néven elhíresült palotában fiatal nőket csábít el és kínoz meg.

Érdekesség, hogy Leonardo DiCaprio néhány éve megvásárolta a könyv jogait, hogy Martin Scorsesevel adaptálják azt. Caprio neve egyelőre csak producerként van feltüntetve a stáblistában, a veterán alkotó viszont direktorként is részt vesz majd a gyártásban. Egyelőre annyit tudunk, hogy Todd Feld (Apró titkok) rendezi a nyitóepizódot, Billy Ray (Az éhezők viadala, Gemini Man) írja a forgatókönyvet, illetve a Deadline értesülése szerint Reeves alakíthatja az egyik főhőst.

pjimage-f-7.jpg
(A kép forrása: Deadline)