A műsor késés nélkül kezdődött, s miután egy gyors montázst láthattunk a cég konzoljaira érkező játékokról, Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment of America vezérigazgatója lépett a színpadra. Mindenféle köntörfalazás nélkül az áprilisban történt és egészen májusig elhúzódó PSN-blamáról beszélt. Bocsánatot kért a történtekért, és egyúttal meg is köszönte a rajongók és a független fejlesztők részéről a rendületlen türelmet, ami akkor is kitartott, mikor a leállást már a pénztárcájuk is megérezte. A szünet ugyanis drága volt, nemcsak a Sonynak, de a PSN-ből élő fejlesztőknak is, ám most már minden rendben, sőt új szolgáltatásokkal bővül a rendszer -- a konzolon virágzó, szerte a világon a legjobb teljesítményt nyújtó Netflix és az egyéb film-streamelő lehetőségek mellé csatlakozik a CinemaNow is, ezzel még több lehetőséget biztosítva a multimédiás szórakoztatásra.

A sort a Naughty Dog folytatja, akik természetesen a Uncharted 3: Drake's Deceptionnel jelentkeztek. A novemberben érkező játékot Evan Welles és Christophe Balestra egy látványos demó segítségével mutatták be a közönségnek, melyben Drake egy elrabolt hajó fedélzetére szivárog fel. A játék gyönyörűen fest, és úgy tűnik, a játékmenet tekintetében sem lesz okunk panaszra -- ismét egy izgalmas akció-kalandjátéknak nézünk elébe.



Az Uncharted 3-ból lepergett még egy új trailer is, mely a játék történetére összpontosított. Ebből megtudtuk, hogy Drake és Sully ezúttal egy, az Arab-sivatagban elrejtett kincs után kutat.



Ezután az Insomniac érkezett, s noha a fejlesztők hírnevet a Ratchet & Clank-szériával szereztek, az utóbbi időben a Resistance-játékokkal hódítanak, ennek megfelelően pedig ide is ennek a szériának a harmadik részét hozták el, egy publikus demó, illetve egy színpadi bemutató formájában.

Sajnos a prezentáció rövid, alig három percesre sikerült, de azt sikerül leszűrni, hogy a Resistance 3 moziszerű, adrenalinpumpáló játékélményt nyújt majd az alternatív, 1957-ben játszódó világunkban, melyet idegenek támadtak meg, és nagyjából el is foglaltak.



A Resistance 3-mal kapcsolatban megtudtuk továbbá azt is, hogy lesz egy 150 dolláros különleges kiadás Sharpshooter Bundle néven, melyben a játék mellett egy Move és egy Navigation kontrollert, egy Sharpshooter Move kiegészítőt és egy PlayStation Eye kamerát találunk.

Újra Jack Tretton lép a színpadra, aki először is közli, hogy az Ico/Shadow of Colossus HD kollekció szeptemberben fog megjelenni, majd leleplezi a God of War: Origins kollekciót, mely nem más, mint a PSP-re korábban megjelent Ghost of Sparta és Chains of Olympus PlayStation 3-ra átírt, felturbózott és remekül festő változata. Ez is szeptemberben fog megjelenni.



Tretton folytatva a kellemes meglepetések sorát, egy különleges 3D tévével állt elő. A játékosok igényeit szem előtt tartva készült megjelenítő átmérője 24 hüvelyk, és a legérdekesebb tulajdonsága, hogy az osztott képernyős játék során a 3D-s szemüvegeknek köszönhetően a játékosok más és más képet látnak anélkül, hogy a képernyőt ténylegesen fel kéne osztani.

A kisebb családi házakba, illetve kollégiumokba szánt készülék idén ősszel barátságos, 500 dolláros áron fog megjelenni, de ennyiért nem csak a tévét kapjuk, hanem még 150 dollárnak megfelelő kiegészítőt: egy pár 3D szemüveget, 1,8 méternyi HDMI kábelt és egy Resistance 3-at.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Chris Snyder és Eric Boenisch érkezik a 2K Sportstól. A fejlesztők a Move képességeit kihasználó NBA 2K12-t mutatják be, mégpedig egy élő legenda, Kobe Bryant közreműködésével. Snyder és Bryant egymás ellen játszik, előbbi a Miami színeiben, utóbbi pedig természetesen a Lakerst irányítva. Bryant szerint ijesztően precíz és életszerű a játék, sőt a virtuális Lakers jobban védekezik, mint a tényleges csapat tavaly.



Ismét Jack Tretton a színpadon, aki ezúttal a Move-exkluzív Medieval Moves: Dead Man's Questet jelentette be, mely hasonlatos a Crytek-féle Ryse-hoz, azzal a nagy különbséggel, hogy ez sokkal kevésbé véres. Egy középkorban játszódó, belsőnézetes, kardos játékról beszélünk, melyben pár ellenség elintézése után könnyed feladványokkal lazíthatunk. A megjelenés idén ősszel várható.



Következőnek az Infamous 2 jött, amely mától elérhető, majd ezt váltotta a PlayStation Move-val megtámogatott, kissé felesleges LittleBigPlanet 2 bemutató, illetve egy prerenderelt Starhawk videó, tényleges játékmenet nélkül, de legalább megtudtuk, hogy a játék 2012 elején fog megjelenni.



Ezek után szerencsére újra felpörgött a show. A Sucker Punch bejelentette az új Sly Cooper-játékot, a Sly Cooper: Thieves in Time-ot, ám sajnos ennél részletesebb információval nem szolgáltak a 2012-ben esedékes játékról, csak egy szép videót adtak ki.



A Sucker Punchot a CCP váltotta a színpadon, akik leleplezték, hogy az EVE Online FPS mellékhajtása, a DUST 514 PlayStation 3-ra is meg fog jelenni. A konzolos átirat -- csakúgy mint a PC-s nagy testvér -- szoros kapcsolatban marad az alap EVE-világgal, és a játékmenet is hasonló lesz, a lehetőségek tekintetében azonban már a Sony felé dől a mérleg nyelve. A játék Move támogatást és egy külön Home szekciót kap, illetve valamilyen formában az NGP-re is átterjed az akció, sőt az év végén először konzolon lesz a bétateszt.



Most Ken Levine és a BioShock Infinite jön. Egy látványos trailer után Levine arról kezd el beszélni, hogy korábban nagyon lehúzta a mozgásérzékelős perifériákat, mondván, hogy ő nem akar olyan játékot csinálni, amiben hülye gyerek módjára hadonászni kell. A Sony azonban sikeresen meggyőzte ennek ellenkezőjéről, így a BioShock Infinite Move támogatással érkezik, ami természetesen szívesen látott adalék, de az igazán érdekes extra az, hogy a blu-ray lemezen rajta lesz az első BioShock azoknak, akik kimaradtak volna ebből a csodálatos játékból. Továbbá kiderült az is, hogy a PS Vitára egy új BioShock-játék készül, ám, hogy ez pontosan milyen lesz, azt még nem tudni.



A Move-kompatibilis játékok sorát gyarapítja a november 15-én érkező Saints Row: The Third is, melyben egy PS3-exkluzív játékmód kapott helyet, a Move képességeire kihegyezve, de a hét végén bejelentett Star Trek-játék is puszipajtás a Move-val, olyannyira, hogy a játékhoz kapható lesz egy fézer formájú Move tartozék. Ez 2012 elején fog megjelenni, s a J.J. Abrams-féle rebootra alapoz, tehát Chris Pine lesz Kirk, míg Zachary Quinto Spock.



A műsorban ezután a PlayStation 3-exkluzív tartalmak következtek. A SSX-hez a Fudzsi-hegy érkezik, a Need for Speed the Run-hoz nyolc szuperkocsi, köztük az elmaradhatatlan Bugatti Veyron, a prímet pedig a Battlefield 3 viszi, melynek PS3-as átiratához megkapjuk a Battlefield 1943-at is.

A Sony Computer Entertainment vezérigazgatója, Hirai Kazuo érkezik most, aki szintén bocsánatot kért a PSN kimaradásért, szót ejtett a mobiltelefonokra írt PlayStation Suite-ról, mellyel PS-tartalmat tudnak elhozni a hitelesített készülékekre, majd rákanyarodott a lényegre, az NGP-re, melynek végleges nevet PlayStation Vita lett.

Az év végén megjelenő készülék 3G adapterrel és wifivel szerelt verziója 299 euróba fog kerülni, míg az egyszerűbb, csupán wifi-vevőt tartalmazó kiadás egy ötvenessel olcsóbb, tehát 249 euró lesz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a 3G-s kiadás esetében havidíjat is fizetnünk kell, ha ezt a hálózatot használjuk, ám a különböző régiók árszabásairól még nem tudni semmit.

Azt viszont tudjuk, hogy a gép beépített kamerájával virtuális valóság (AR) játékokat játszhatunk, játék közben kommunikálhatunk a barátainkkal attól függetlenül, hogy ők mivel játszanak, illetve az utcán sétálva konzoljaink a beavatkozásunk nélkül kommunikálnak egymással, hasonlóan a 3DS-ben látott StreetPasshez. Továbbá kiderült az is, hogy eddig 90 fejlesztőcsapat dolgozik a konzolon és 80 játék van készülőben, melyekből láttunk is párat a színpadon.

LittleBigPlanet Vita:



Ruin:



ModNation Racers Vita:



Uncharted: Golden Abyss:



Street Fighter X Tekken Vita:



A konzolra továbbá megjelenik még a Reality Fighters, a Hot Shots Golf, a Dynasty Warriors, a Top Spin, a Super Stardust Delta, a Wipeout 2048, egy oldalnézetes platformer Sound Shapes néven, a Little Deviants című minijáték kollekció, a biliárdos Hustle Kings és az Oddworld-széria első két játéka, csak hogy párat említsünk.

A show zárásaképpen utoljára megjelent Tretton, aki megköszönte a figyelmet, és leadott még egy montázst.