Ingyenes a Tabula Rasa!Akik rendszeresen követik a játékvilág híreit, azok bizonyára jól tudják, hogy február 28-án fogják lekapcsolni a Tabula Rasa szervereit. Az űr-MMO szép startot vett, jó értékeléseket kapott, azonban a játékosok nem jöttek, így a szerverek kikapcsolása elkerülhetetlen volt. Azt gondolhatnánk, hogy így közel a „halálhoz” már a kutya sem törődik a programmal, de az NCsoft és a Destination Games emberei igenis foglalkoznak játékukkal, és még most is készítik a kisebb-nagyobb frissítéseket.

Havi rendszerességgel érkeznek a Deployment nevű patch-ek, amelyeknek 15. darabja elhozta a várva várt FPS-nézetet, de új küldetéseket és rengeteg hibajavítás is adott a programhoz -- és még sok minden más is várható, hiszen készül a Deployment 16. Az, hogy ezek, és a frissen bepakolt újdonságok (Earth, PvP Wargames, Epic Caves of Donn, és más egyebek) mennyire jók, most már bárki kipróbálhatja, hiszen az eredetileg tervezett január 10-e helyett -- amolyan karácsonyi ajándék gyanánt -- már most ingyenesen játszhatunk Richard Garriott szeme fényével.

Ahhoz, hogy ezt megtehessük, nincs más dolgunk, mint ellátogatni a help.plaync.com oldalára, és igényelnünk egy CD-kulcsot, majd a plaync.com-on készítenünk egy új felhasználói nevet, a megfelelő helyre beírnunk a kapott CD-kulcsot és a bankkártyaszámunkat (csupán azonosítás céljából, pénzt nem vonnak le), és már aktiváltuk is a falhasználói nevünket, így már csak a kliensprogram letöltése maradt hátra.

Azok pedig, akik már nem játszanak a Tabula Rasával, de most visszatérnének egy kis móka kedvéért, a www.plaync.com oldalán újraaktiválhatják a felhasználói nevüket, és csatlakozhatnak a háborúhoz.

Tabula Rasa