• Kiszivárgott a Ubisoft számos újdonsága
  • Folytatást kap az Immortals Fenyx Rising és új Prince of Persia-játék készül

Már szinte hagyománynak mondható, hogy még a bejelentés előtt kiszivárognak a Ubisoft újdonságai, és ez úgy tűnik idén sincs másként. A megbízható szivárogtató, Tom Henderson ugyanis egy elég masszív jelentést hozott a francia cég felhozataláról, amiben bejelentett és még be nem jelentett címek egyaránt feltűnnik. Henderson állítása szerint a Ubisoft még az E3 előtt tervezett egy saját bemutatót, azonban a világ jelenlegi eseményeinek hatására egyelőre elhalasztotta.

A szivárogtató listába szedte a kiadó aktuális címeit, amikből forrásai szerint az időközben multis irányt vett Skull & Bones valamikor 2022 áprilisa és 2023 márciusa között érkezhet meg, ahogy az Avatar: Frontiers of Pandora is, melynek külsős QA tesztelése a héten kezdődhet meg. Sokan talán már elfeledkeztek róla, de továbbra is készül a free-to-play The Division Heartland, ami már közel kész állapotban van, és várhatóan az elkövetkező hónapokban, 2022 közepén el is rajtol. A 2020-as év egyik utolsó nagy meglepetése volt az Immortals Fenxy Rising, ami sikerére való tekintettel Henderson forrásai szerint folytatást is kapni fog, melynek már folynak az előkészületei, és várhatóan a Ubisoft Quebec dolgozik majd rajta. Assassin's Creed Rift címen Henderson a februárban már feltűnt kisebb, önálló, eredetileg az Assassin's Creed Valhalla kiegészítőjének szánt játékról is említést tesz, amire valószínűleg 2022 végén, de inkább 2023 elején számíthatunk. A tavaly nyáron felfedett Assassin's Creed Infinity-re ugyan leghamarabb 2024-2025 környékén számíthatunk majd, azonban élő szolgáltatásként összeköti majd a sorozat összes későbbi részét. A széria ezen kvázi hub felületében az eddiginél nagyobb szerepet fog kapni továbbá az Animus a különböző helyszínek és tartalmak közti váltogatásban.

A Ubisoft két másik free-to-play FPS-e, az XDefiant és a Ghost Recon Frontline megjelenése még odébb van, bár előbbi már lehet, hogy 2022 végén vagy 2023 elején befuthat. Az elhalasztott Prince of Persia: Sands of Time Remake kapcsán egyelőre nincs sok új információ, azonban egy másik, 2.5 D-s Prince of Persia-játék is készül, amit állítólag az Ori-sorozat inspirált. Jelenleg Project Orlando néven fut továbbá a The Crew következő felvonása, ami új vezetési motorral és más fejlesztésekkel fog bemutatkozni, várhatóan még valamikor idén. Sajnos a várva várt Beyond Good and Evil 2 kapcsán Henderson sem tudott új információkkal szolgálni, de elmondása szerint a Ubisoft már túl sok időt ölt bele, így előbb-utóbb mindenképp kiadja. Csöndben készül továbbá a már sokat pletykált Splinter Cell Remake is, ami azonban leghamarabb 2024-2025 környékén futhat be. A mobilos címekre térve a sorozat ütemterve szerint a The Division Mobile várhatóan a The Division Heartland után fog megjelenni, de a Ubisoft több nagy sorozatának mobilos átiratán is dolgozik.