• Hétvégén előzetest kaptak a Disney+ élőszereplős Marvel sorozatai
  • Sólyomszem november 24-én debütál a szolgáltatón
  • Ms. Marvel, She-Hulk és Moon Knight 2022-ben tűnik fel a képernyőn

A Disney+ hazai zászlóbontása egyelőre várat magára, ez viszont nem gátolja a streaming platformot, hogy több Marvel sorozatot is készítsen. Elsőként a Sólyomszem kerül képernyőre, a hétvégi Disney+ Day alkalmából viszont rövid betekintőt kaphattunk három másik szuperhős szériába is, amiknek 2022-ben esedékes a premierje. Nektek hogy tetszenek az előzetesek?

hawkeye-reviews-disney-plus.jpg
(A kép forrása: The Direct)

Sólyomszem

November 24-én debütál a Sólyomszem (Hawkeye) első két epizódja. A néhány napot felölelő cselekmény során a címszereplő kénytelen családja nélkül készülni az ünnepekre, mivel rosszfiúktól kell megmentenie New Yorkot. Oldalán bemutatkozik egy új Bosszúálló, a képregényekből és játékokból ismert Kate Bishop (Hailee Steinfeld) illetve csatlakozik hozzájuk a Fekete Özvegyben feltűnt Yelena Belova (Florence Pugh). Főszerepben természetesen Jeremy Renner.

Moon Knight

Életre kel a Holdlovag, vagyis Moon Knight is. Marc Sepctor 1975 óta szereplője a képregényeknek. Egyiptomban egy ásatáson elkövetett gyilkosság miatt összetűzésbe került zsoldos társával, és az legyőzte őt. Bushman hátrahagyta a sivatagban meghalni, ám az ősi egyiptomi holdisten, Honszu követői elvitték egy templomba, ahol megjelent neki az istenség és visszaadta az életét, plusz némi szupererőt. Később négy perszónát alkotott magának: a zsoldosok közt továbbra is Marc Spectorként ismerik, Holdlovagként vadászik a bűnözőkre, de ő az ásatásokon meggazdagodott iparmágnás, Steve Grant (Bruce Wayne vagy Tony Stark méltó társa), illetve az utca világához közel maradt taxisofőr, Jake Lockley is. Főszerepben Oscar Isaac és Ethan Hawke.

She-Hulk

Sajtóértesülések szerint Hulk filmen dolgozik a nagyobbik képregényfilmes stúdió, aminek cselekményét a She-Hulk sorozat vezeti fel. A képregényekben először 1980-ban tűnt fel Jennifer Walters, Bruce Banner unokahúga. Egy lövöldözés során megsérül, és csakis úgy tudják megmenteni az életét, ha megkapja Banner vérét, ezáltal pedig az övéhez hasonló erőre tesz szert – azzal a különbséggel, hogy ő az átalakulás után is képes megőrizni emberi tudatát. A címszereplőt Tatiana Maslany alakítja, de feltűnik mellette Marrk Ruffalo (Hulk) és Tim Roth (Abomination) is.

Ms. Marvel

Marvel Kapitányos képregényekből ismert pakisztáni-amerikai Kamala Khan a jövőre érkező Marvel Kapitány 2-ben is feltűnik majd. A muszlim vallású karakter az ifjabb nemzedék tagja, és a terragenezisnek köszönhetően derült ki, hogy valójában Inhuman. Képességeit tekintve ő afféle alakváltó, képes a méretét megváltoztatni és a végtagjait is nyújtani. Az első filmszerepében tündöklő tizenhat éves Iman Vellani alakítja őt.