A Final Fantasy XIII-at és XIII-2-t sok kritika érte, jogosan és jogtalanul egyaránt. Bár a Square Enix mindkét esetben eltávolodott a klasszikus FF-játékok irányvonalától, a rajongóknak nem tetszett a csőszerű játékmenet és a gyakorlatilag kétfős történet. Hogy a harmadik felvonásra összehoz-e a fejlesztőcsapat egy olyan játékot, ami a rajongótábor összes csoportját kielégíti, a jövő zenéje -- addig is megnézhető az első trailer.

Na jó, kicsit füllentettünk, ez nem az első videó, hanem a második. Elődje a GameTrailers.com exkluzív anyaga volt, de alig pár perccel a megjelenése után törölték, így ez a második videó járta be a játéksajtót, és érhető el egyedüliként a hír írásának pillanatában. Noha messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle, de annyi biztos, hogy az egykor csodálatosan festő FF XIII grafikája ma már igencsak kopottasnak tűnik...

Megjegyzés: kering az interneten egy kép a hősnő állítólagos felszereléséről, ezt azonban nem erősítette meg a kiadó, szóval tessék pletykaként kezelni.