Odakint vagy hétágra süt a nap és fülledt kánikula van, vagy olyan szinten esik az eső, hogy percek alatt elönti az utcát a víz. Akárhogy is nézzük, ilyen időben nem túl kellemes a szabad ég alatt sétálgatni, vagy bármiféle kinti programot szervezni. De szerencsére nem is kell, hiszen a PlayStation Store kínálatába nem egy izgalmas cím került fel az elmúlt héten is. Mutatjuk is, melyek ezek!

Bloodstained: Ritual of the Night

A Bloodstained: Ritual of the Night egy oldalnézetes, a 19. századi Londonban játszódó akció-szerepjáték, melyben Miriamot, a fiatal árvát alakíthatjuk, akinek a testét lassan kristállyá változtatja egy alkimista átka. Ahhoz, hogy megmenthesse magát (meg persze a világ maradékát is), Miriamnak keresztül kell verekednie magát egy démonokkal teletömött kastélyon, hogy aztán legyőzhesse a gonosz lények mesterét, Gebelt is.

bloodstained-01.jpg

Crystal Crisis

A Crystal Crisis olyan ikonikus karaktereket enged össze egy az egy elleni összecsapásokban, mint Isaac a The Binding of Isaac-ből, vagy épp Astro Boy. A játékban a feladatunk természetesen az ellenfél legyőzése lesz, ezt pedig úgy tehetjük meg, ha a felülről hulló színes kristályokat szín szerint rendezzük. A Crystal Crisishoz tartozik egy egyjátékos kampány is, azonban a játék a foga fehérjét természetesen multiban mutatja igazán ki, ahol emberi ellenfelek ellen kell felvennünk a versenyt ebben a színes és kaotikus forgatagban.

crystal-crisis-01.jpg

Judgment

A Yakuza játékok mögött álló csapat egy újabb PS4 exkluzív címmel jelentkezett, mely lényegében a nagysikerű programjaik egy mellékágát képviseli. A Judgment a megbukott védőügyvéd, Takayuki Yagami, történetét meséli el, aki kétségbeesetten keresi a megváltást. Ahhoz, hogy ez összejöhessen, még magándetektívnek is beáll, ahol azonban hamar kicsúszik a kezéből az irányítás, és mielőtt feleszmélhetne, már Kamurocho alvilági köreit járja, hogy véget vethessen egy hátborzongató gyilkossági sorozatnak, mely a környéket sújtja.

judgment-0001.jpg

Crash Team Racing: Nitro Fueled

Vár a féktelen száguldozás Crash és barátai társaságában. A Crash trilógia hatalmas sikere után az Activision természetesen a Crash Team Racinget is felújította, ez pedig legalább olyan jól sikerült nekik, mint a Crash Bandicoot N.Sane Trilogy esetében. A Crash Team Racing remek látvánnyal és versenyélménnyel adja vissza az őrült versenyzés élményét, ráadásul, ha ez önmagában nem lenne elég meggyőző, a PS4 tulajok exkluzív tartalmat is kapnak mellé a múltidézéshez kiváló retro pályák, járművek és skinek képében.

crash-team-racing-003.jpg

További megjelenések

Ezek voltak tehát az elmúlt hét legfontosabb megjelenései, de akad még a kínálatban más cím is, melyre érdemes odafigyelni. Megjelent például PS4-re is a meglehetősen régies grafikával megáldott horrorjáték, a Padre, de sziintén az elmúlt héten érkezett a meglehetősen színesnek és vidámnak ígérkező szerepjáték, a Citizens of Space is. Valamint elindult a Monster Hunter World: Iceborne kiegészítőjének bétája is, erre a PlayStation Plus előfizetők ingyen nevezhetnek be.

A megjelent játékok teljes listája így alakult: