A vasárnapi első versenynappal elstartolt a SimRace 2 Real szimulátorbajnokság a magyar gyorsasági autósport szereplői, a Race Online Hungary és a PC Guru szervezésében, melynek keretein belül hazánk profi autóversenyzői gördültek az aszfaltra virtuálisan, hogy ezúttal Gran Turismo Sportban döntsék el, melyikük a legjobb.

izgalmas-csatakat-hoztak-a-simrace-2-real-elso-futamai.jpg

Miután a bajnokság két kategóriában zajlik egymással párhuzamosan, a nézők két futamot is láthattak élőben a volt Forma-1-es kommentátor, Czollner Gyula tolmácsolásában. Az első verseny a Gr. 3. autókkal hihetetlenül szoros befutót hozott, hiszen Ficza Ferenc mindössze másfél tizedmásodperccel előzte meg Molnár Bendegúzt, de a harmadik Bucsi Attila is egy másodpercen belül követte őket. Míg a második, formulaautós futamon Rónai Tamás lett az első meggyőző fölénnyel, megelőzve Kovács Ádámot és Bors Bertoldot.

A bajnokság most vasárnap, május 17-én folytatódik a Red Bull Ringen, illetve az Autodromo Lago Maggiore pályán - a tegnapi futamokat (és persze a teljes közvetítést) az alábbi videóban nézhetitek vissza 52 perctől, illetve 1 óra 44 perctől.