• 102 ezren váltottak jegyet a Nincs idő meghalni vetítéseire
  • Shang-Chire „csak” 47 ezren voltak kíváncsiak premierhétvégéjén
  • Népszerű itthon a Miután elbuktunk és a Csernus doktorékról szóló Toxikoma is

Tegnap adtunk hírt az amerikai mozik hétvégi nézettségi statisztikájáról, ami előrevetíti néhány hazánkban csak később debütáló film, köztük a Venom 2 sikerét. Akad azonban egy blockbuster nálunk, a James Bond: Nincs idő meghalni, amit a legtöbb kiemelt piacon még nem mutattak be. Cary Joji Fukunaga (A törvény nevébenA mániákus) rendezése a várakozásoknak megfelelően letarolta a magyar filmszínházakat – ezzel bizonyítva, hogy a hazai közönség alkalom adtán a járvány idején is vevő egy jó filmre.

mv5bognkmtm2y2ytztuxyi00nzi4ltgzmgyty2u3zjvkody5ytm0xkeyxkfqcgdeqxvymtaymtcwmdy1v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Nincs idő meghalni

A jubileumi, huszonötödik Bond epizód ugyan felemás kritikákat kapott, hazai nyitóhétvégéjén mégis 102 ezren váltottak rá jegyet. Ami azt jelenti, hogy Daniel Craig utolsó 007-es jelenésére többen voltak kíváncsiak a premier utáni első napokban, mint például a nemzetközi gigasikernek számító Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendájára – utóbbira „csak” 47 ezren ültek be akkor. A Nincs idő meghalni egyébként a már említett fontos piacok nélkül is 119 millió dolláros nemzetközi jegyeladásnál jár. 

  • A Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Naomie Harris és Léa Seydoux főszereplésével készült Nincs idő meghalni a széria történetének eddigi leghosszabb epizódja lesz a maga 163 percével. A történet szerint a 007-es már visszavonultan él Jamaikán, amikor régi CIA-s barátja, Felix Leiter megkeresi, hogy segítsen kiszabadítani egy elrabolt tudóst. A zenét Hans Zimmer komponálta.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

SHANG-CHI ÉS A TÍZ GYŰRŰ LEGENDÁJA

Nem akar szűnni az érdeklődés a legutóbbi Marvel-film iránt. Még mindig a toplista második helyén tanyázik a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája. Összesen 146 ezren látták a filmet, ami közel 250 milliós bevételt jelent a produkciónak.

  • A film főhőse a gyerekkorától harcosnak nevelt Shang-Chi, aki azonban felnőve szakít a családi örökséggel és San Fransiscoba utazik, hogy normális életet élhessen. A Tíz Gyűrű nevű maffiaszervezet viszont megtalálja őt, élén a Mandarinnal, vagyis a férfi apjával. A filmben A hihetetlen Hulkból ismert Förtelem is felbukkan. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

További sikerek

Alig változott a nézettségi lista sorrendje az előző heti összesítéshez képest. Továbbra is fut a Csernus doktorék története ihlette Toxikoma – a 74 ezres nézőszám igen szép eredmény magyar filmtől –, immár 231 ezer hazai nézőt tudhat magáénak a Free Guy, 79 ezren látták eddig a Miután elbuktunk című romantikus tinifilmet és befért a TOP 10-be a Bébi úr második része is. Sajnos az általunk méltatott Éjszaka a házban csupán 10 ezer látogatott vonzott itthon.

(Forrás: Filmforgalmazók Egyesülete)