Megtette hatását a sok pozitív kritika, no meg persze az első rész színvonala is nyomhatott a latban, ugyanis bombasztikus nyitányt produkált a Venom 2. Egyelőre hátra van a James Bond: Nincs idő meghalni amerikai bemutatója, a nemzetközi bevételek viszont biztatóak.

mv5bogewnmfjmmmtngrmzs00zgzmlwi3njitotzjzdzizjqxy2vhxkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Venom 2. – Vérontó

Új rekordot állított be a Tom Hardy főszereplésével készült film, 90 millió dolláros kezdőbevételével ugyanis a járványidőszak legizmosabb nyitóhétvégéjét tudhatja magáénak, megelőzve a Fekete Özvegy 80, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája 75 és a Halálos iramban 9 70 millióját. Utóbbi Marvel opuszhoz hasonlóan kizárólag mozikban debütált a Sony produkciója, és egyelőre elkülönül a Moziverzumtól (bár a főszereplő már dolgozik egy Venom-Pókember crossover tető alá hozásán).

Érdemes kiemelni, hogy a sikeres nyitóhétvége még nem garancia a további magas nézettségre. A Fekete Özvegy számai például lavinaszerűen beestek a premier utáni hetekben, jóllehet Natasha Romanoffék kalandjait a Disney+ műsorán is bemutatták (azóta pedig Scarlett Johansson és a Disney is megállapodott egymással). Azért bizakodásra adhat okot, hogy Oroszországban 13 milliót hozott a film, amit jövő héten követ a latin-amerikai, majd két hét múlva a többi nemzetközi, köztük a magyar premier. Adalékként hozzátehetjük, hogy az amerikai jegyvásárlók 62%-a férfi és 55%-uk pedig huszonöt év alatti.

  • Az új epizódban Venom és Eddie Brock civakodását – nem véletlenül beszélt romantikus történetről Andy Serkis rendező – egy kellemetlenül erős ellenfél, Cletus Kassidy és Vérontó szimbióta-párosa szakítja félbeA címszereplőt ismét Tom Hardy játssza, aki mellett visszatér Anne Weying szerepében Michelle Williams is. Az antagonistát az alakításáért sokszorosan méltatott Woody Harrelson formálja meg, valamint feltűnik a vásznon a képregényekben Cletus múzsájaként ismert Shriek bőrében Naomie Harris is.

James Bond: Nincs idő meghalni

Bár néhány országban, így hazánkban is látható már a jubileumi, huszonötödik James Bond epizód, több fontos piacon, például Amerikában és Németországban csak a következő hetekben debütál a film. A szakértők szerint pont a Venom 2 90 milliós nyitóhétvégéjével lehetnének elégedettek az alkotók, akik azért egyelőre nem panaszkodhatnak, hiszen máris sikerült 119 milliós nemzetközi hasznot hajtania a filmnek.

  • A Cary Joji Fukunaga (A törvény nevébenA mániákus) rendezésében és Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Naomie Harris és Léa Seydoux főszereplésével készült Nincs idő meghalni a széria történetének eddigi leghosszabb epizódja lesz a maga 163 percével. A történet szerint a 007-es már visszavonultan él Jamaikán, amikor régi CIA-s barátja, Felix Leiter megkeresi, hogy segítsen kiszabadítani egy elrabolt tudóst. A zenét Hans Zimmer komponálta.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

518rt1.jpg
(A kép forrása: Port)

Addams Family 2

A blockbusterek mellett akadnak azért más produkciók is a mozikban. Megérkezett a tengerentúli vásznakra az animációs Addams Family 2, ami az első rész 30 milliós nyitánya után most 18 milliós kezdőhétvégét produkált, igaz, ez utóbbi 19,99 dolláros különdíj fejében elérhető online is. A szaksajtó szerint elégedettek lehetnek az alkotók, az MGM égisze alatt futó opusz a várakozásoknál jobban teljesít.

  • Gomez és Morticia az Államokat átszelő utazásra indul, hogy ezzel keltse fel gyermekeik hagyományok iránti figyelmét. Az Izé kuzinnál tett látogatást is magában foglaló történet során Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Oscar Isaac és Snoop Dogg kölcsönzik a főszereplők hangját.

The Many Saints of Newark

Csalódást keltő számokat hozott ugyanakkor a kultikus Maffiózók (The Sopranos) előzményfilmje, a The Many Saints of Newark. A Warner Bros. gengsztermozija mindössze 5 milliót gyűjtött az elmúlt napokban. A stúdió képviselői azonban azt hangsúlyozzák, hogy a sorozat rajongói otthon nézik, az HBO Maxen a filmet. Az online szerzett bevételekről statisztikát nem közöltek.

  • 1967-ben, Anthony Soprano fiatalkorában járunk, amikor Newark épp legviharosabb időszakát éli. A polgárjogi küzdelmek közepette még a DiMeo család hatalma is megrendül. A tinédzser főhőst bálványozott nagybátyja, Dickie Moltisanti neveli férfivá, hogy végül Tony Sopranová váljék.

Ti mit néztetek hétvégén? A friss hazai premierfilmeket itt találjátok.