Február fele annyira sem volt olyan fagyos, mint tavaly, de az idő sem éppen kimozdulásra csábító. Így legalább lesz alkalmunk bepótolni az év vége fele még jobban megduzzadó backlogot, vagy éppen belevetni magunkat egy-egy újabb megjelenésbe, bármely platformon is játsszunk.

Dynasty Warriors 9

  • Mikor: február 13
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

A Dynasty Warriors sorozat az évek folyamán rengeteg spin-offot is szült (csak hogy egy párat említsünk: Hyrule Warriors, One Piece: Pirate Warriors, vagy épp a Fire Emblem Warriors), de most a számozott epizódok bővülnek egy újabb taggal. A hack’n’slash Japánban és Kínában már múlt héten megjelent, a nyugati piacra viszont csak most érkezik. Rekordmennyiségű, 83 játszható karakterrel (plusz DLC-k, természetesen) apríthatjuk miszlikbe a velünk szembenállókat.

dynasty-warriors-9.jpg

Kingdom Come: Deliverance

  • Mikor: február 13
  • Mire: PC, PS4, Xbox One 

A Kingdom Come: Deliverance mágia és misztikus lények helyett a történelmi hűséggel és realisztikussággal igyekszik meghódítani a mára már sokat látott szerepjáték-rajongókat. Nem csak a történet, hanem a harcrendszertől az öltezetekig úgy nagyjából minden a valóságot veszi alapul, persze csak annyira, hogy élvezhető maradjon a játék. Szóval vizsga vagy állásinterjú előtt inkább ne próbáljatok meg pálinkával gyorsmentést végezni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Owlboy

  • Mikor: február 13
  • Mire: Switch, PS4, Xbox One

Bár technikailag nem új megjelenés az Owlboy, konzolokra azonban csak most látogat el a tavalyi év egyik legelismertebb indie platformerjátéka. Ha kedvelitek a műfajt, és még nincs meg a játék, vagy netán csak konzol van otthon, akkor nem érdemes kihagyni: tartalmas történet, és alaposan kidolgozott fantasy világ vár rátok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Fe

  • Mikor: február 16
  • Mire: PC, Switch, PS4, Xbox One

És ha már így szóba kerültek az indie platformerek, nem mehetünk el a Fe mellett sem, mely bár technikailag nem független játék, hiszen az Electronic Arts gondozásában jelenik meg, a kiadó nem szólt bele sem a fejlesztés menetébe, és nem tulajdona a Zoink! sem. A Fe egyedi látványvilággal csábít minket a titokzatos erdő felfedezésére és a mágikus világ egyensúlyát felborító titokzatos „Silent One”-ok megfékezésére.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!