A monszunszerű esőzések után kitört a vénasszonyok nyara, aminek ugyan semmi köze a játékfelhozatalhoz, de muszáj volt megjegyeznem, hogy a kánikula után végre elfogadható időjárásunk van. Persze ez nem vigasztalja azokat, akiknek a padban kell görnyedniük hétfőtől, ezért hoztam egy listát is, hátha segít.

Dakar 18

  • Mikor: szeptember 11
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

Az Amaury Sport Organisation szervezte legendás verseny hivatalos játéka a motorsportok szerelmeseinek jelenthet  kellemes kikapcsolódást. A Bigmoon Entertainment fejlesztésében és a Deep Silver kiadói gondozásában megjelenő játék hatalmas, mintegy 15 ezer négyzetkilométeres nyílt világgal várja a játékosokat online és offline egyaránt. A versenyen öt kategóriában (autó, teherautó, motor, quad, UTV) vehetünk részt, és akár gyalog is nekivághatunk a tájnak.

dakar-18-truckjpg.jpg

NBA 2K19

  • Mikor: szeptember 11
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

A 2K kosárlabda-szimulátora a sorozat fennállásának huszadik játéka, egyúttal az első, mely ár nem jelenik meg régebbi platformokra (Xbox 360, PS3). Ellenben minden más létező eszközön játszhatunk majd vele, új játékmódokkal kiegészülve. Az évforduló előtt tisztelgő borítón az NBA 2K14 után másodjára ismét LeBron James feszít, míg a sima kiadásokat Giannis Antetokounmpo tiszteli meg.

nba-2k19-mad-ants.jpg

Frozen Synapse 2

  • Mikor: szeptember 13
  • Mire: PC

A Mode 7 Games fejlesztette Frozen Synapse 2 stilizált képi világa ne tévesszen meg senkit: az egyszerű külső alatt egy összetett taktikai játék rejlik. Az öt másodperces körökre osztott harcokban minden lépést alaposan meg kell fontolnunk, mert ha egyszer kiadtuk a parancsot, nincs visszaút, embereink pedig könnyen hullanak. A procedurálisan generált városban több frakció küzd egymással, a kampány során a bevetések között diplomáciai kapcsolatainkat is ápolni (vagy rombolni) kell.

frozen-synapse-2-city.jpg

NHL 19

  • Mikor: szeptember 14
  • Mire: PS4, Xbox One

Az NHL 19 továbbra is kihagyja a PC-s megjelenést, de a konzolos hokirajongók örülhetnek, ugyanis az igazi sportlegendák szerepeltetése mellett (200 játékost vonultat fel a játék) még részletesebben alkothatjuk meg saját karakterünket. Ezúttal már szabadtéri pályákon is megfordulhatunk 1v1v1 meccseket játszva, és az új, élethűbb fizikának hála még hihetőbb ütközésekre számíthatunk majd, mely új taktikai mélységet ad a jégkorong-szimulátornak.

nhl19-knockoff.jpg

Shadow of the Tomb Raider

  • Mikor: szeptember 14
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

A héten az új Tomb Raider árnyéka vetül minden megjelenésre, nem véletlenül: a 2013-ban rebootolt sorozat roppant sikereket tudhat magáénak. Lara Croft legújabb kalandjában a Dél-Amerikai kontinensre látogatunk, ahol az inkák legendás elveszett városában, Paititiben is megfordulunk majd. Az események mindössze két hónappal az előző rész után játszódnak, a történet során a Trinity világuralmi törekvéseinek teszünk keresztbe, és még a közben általunk véletlenül megindított világvégét is megakadályozzuk.

shadow-of-the-tomb-raider-ambush.jpg